Ruhsatlı tabancayı yasa dışı yollardan satmaya çalışan 4 kişi yakalandı

Muhammed K.’dan 10 Tabanca Çalındı İddiası! Polis Ekipleri Operasyon Düzenledi

Muhammed K. (22), 7 Ocak’ta satın aldığı bulundurma ruhsatlı 10 tabancasının aynı gün merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi’ndeki evinden çalındığı iddiasıyla polise ihbarda bulundu.

Adrese giden Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin dağınık olmamasından şüphelenerek sokaktaki başka bir binanın güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Ekipler, Muhammed K’nin elindeki poşetle yanında başka biriyle evinden çıkıp kiralık otomobille ayrıldığını tespit etti. Bunun üzerine Muhammed K. gözaltına alındı.

YASA DIŞI YOLLARDAN SATMAYA HAZIRLANDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Otomobili Şakirpaşa Caddesi’nde park halinde bulan ekipler, aracın yanındaki Ali Can E’yi de yakalayarak emniyete götürdü.

Ekipler, şüphelilerin silahları sakladıklarını belirlediği 2 adrese operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda 8 tabanca ile bir av tüfeği ele geçirildi.

Ekipler, ikametlerdeki Muhammed K’nin halası Leyla K. ile Murat U’yu da gözaltına aldı.

Leyla K, ifadesinde, yeğeninin evine gelip daha sonra almak üzere içinde hediye bulunduğunu belirttiği kutu bıraktığını ve içinde silahların olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Muhammed K’nin suç kaydı bulunmadığı için dikkat çekmeyeceğini düşünerek aldığı ruhsatlı silahları çalındığı yalanına başvurarak diğer şüpheliler Ali Can E. ve Murat U. ile birlikte hareket ederek yasa dışı yollarla satmaya hazırlandığı öne sürüldü

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Leyla K, savcılıkça ifadesi alınarak salıverildi, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Muhammed K. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis ekipleri, kayıp 2 tabancayı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Related Posts

Trump’a peş peşe davalar: Eyaletler göçmen politikalarına karşı çıkıyor

ABD’de 20 eyalet, Trump yönetiminin göçmen politikalarına karşı hukuki mücadele başlattı. New York Times’ın haberine göre, California, New York ve Illinois’in de aralarında bulunduğu bu eyaletler, federal hükümetin göçmenlik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle fon kesme tehdidine yanıt olarak iki ayrı dava açtı.

İsrail’den Gazze’nin kuzeyine saldırı: 4 Filistinli öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki birçok bölgeye düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Sağlık yetkilileri, saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin ve yaralananların …

Özgür Özel: Bu dava tekrar görülecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma Maden Faciası’nın 11’inci yıl dönümünde anma programı için Soma’ya geldi. Özel, katliamda yaşamını yitiren yurttaşların aileleriyle birlikte Maden Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirdi. Özel, yürüyüş esnasında yaptığı açıklamada, “Bizim yeminimiz var. Ant olsun bu dava bir daha görülecek, suçlular cezasını çekecek” ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk “umut hakkı” için konuştu

DEM Parti İmralı Heyeti’nde yer alan Ahmet Türk, terörsitbaşı Abdullah Öcalan için konuşulan “umut hakkı” iddialarına yanıt verdi. Türk, umut hakkı ile ilgili sorulara “Onu şu anda tartışmanın bir anlamı yok” karşılığını verdi.

Interpol’ün aradığı şahıs Kırıkkale’deki IŞİD operasyonunda yakalandı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Irak uyruklu şahsı IŞİD operasyonunda yakaladı.

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırabiliriz

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırabiliriz