Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Kıbrıslı itfaiyecilere Konya tatbikatı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Kimyasal Biyolojik Radyoloji Nükleer (KBRN) Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığı iş birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görevli itfaiyecilere yönelik eğitim ve tatbikat düzenlendi.

Kıbrıslı İtfaiyecilere Eğitim Tatbikatı Konya’da Gerçekleşti

KONYA (İGFA) – Acil Durum ve Afetlere Müdahale Eğitim Programı (ADAMEP) çerçevesinde Kıbrıs’tan gelen 12 itfaiyeci, ileri seviye itfaiye eğitimlerine katılmak üzere Konya’ya geldi. Eğitimler kapsamında yangın söndürme, kentsel arama-kurtarma, trafik kazalarına müdahale, tanker yangınları ve KBRN olaylarına müdahale gibi konularda detaylı teorik ve uygulamalı eğitimler aldılar.

Eğitim programının sonunda, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde (KİTEM) katılımcılar aldıkları eğitimleri sahada uygulama fırsatı buldukları geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesinde konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Latif Erdoğan, TİKA ve Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerin Kıbrıslı itfaiyeciler için büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Konya AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ise “Bu kadar profesyonel bir itfaiye teşkilatına sahip bir ilde yaşamanın ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KKTC İtfaiye Teşkilatı Çavuşu Mustafa Savaşır ise “Burada 2 hafta boyunca aldığımız eğitimler, tecrübelerimize yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanı Piyade Albay Yusuf Uysal ile TİKA Koordinatörü Mirzet Müezzinoğlu’nun da katıldığı program, konuşmaların ardından tatbikata geçildi.

Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Gerçeği aratmayan tatbikatta; yüksek katlı binalarda yangın söndürme, kentsel arama ve kurtarma operasyonları, trafik kazalarına müdahale ve araçta sıkışan kazazedelerin kurtarılması, tanker yangınlarına müdahale ve KBRN olaylarına yönelik özel müdahale teknikleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi.