Kıbrıslı itfaiyecilere Konya tatbikatı

Kıbrıslı İtfaiyecilere Eğitim Tatbikatı Konya’da Gerçekleşti

KONYA (İGFA) – Acil Durum ve Afetlere Müdahale Eğitim Programı (ADAMEP) çerçevesinde Kıbrıs’tan gelen 12 itfaiyeci, ileri seviye itfaiye eğitimlerine katılmak üzere Konya’ya geldi. Eğitimler kapsamında yangın söndürme, kentsel arama-kurtarma, trafik kazalarına müdahale, tanker yangınları ve KBRN olaylarına müdahale gibi konularda detaylı teorik ve uygulamalı eğitimler aldılar.

Eğitim programının sonunda, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde (KİTEM) katılımcılar aldıkları eğitimleri sahada uygulama fırsatı buldukları geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesinde konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Latif Erdoğan, TİKA ve Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerin Kıbrıslı itfaiyeciler için büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Konya AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ise “Bu kadar profesyonel bir itfaiye teşkilatına sahip bir ilde yaşamanın ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KKTC İtfaiye Teşkilatı Çavuşu Mustafa Savaşır ise “Burada 2 hafta boyunca aldığımız eğitimler, tecrübelerimize yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanı Piyade Albay Yusuf Uysal ile TİKA Koordinatörü Mirzet Müezzinoğlu’nun da katıldığı program, konuşmaların ardından tatbikata geçildi.

Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Gerçeği aratmayan tatbikatta; yüksek katlı binalarda yangın söndürme, kentsel arama ve kurtarma operasyonları, trafik kazalarına müdahale ve araçta sıkışan kazazedelerin kurtarılması, tanker yangınlarına müdahale ve KBRN olaylarına yönelik özel müdahale teknikleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

950 milyonluk dev köşkün satışıyla ilgili flaş gelişme

Koza Altın, Bebek’te 950 milyon lira + KDV fiyatla satışa çıkardığı deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan 3.091 metrekarelik gayrimenkulün satışını iptal etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 568 şüpheli yakalandığını duyurdu.