Araştırma: 112’ye gelen her 4 çağrıdan 1’i asılsız ya da acil değil

Komuta Kontrol Merkezlerinde Çalışanların Çağrılarla İlgili Talepleri

Bir araştırmaya göre, komuta kontrol merkezlerinde çalışanların %53.1’i, gelen aramaların %25’inden fazlasının asılsız ya da acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu da demek oluyor ki 112’ye gelen her 4 çağrıdan 1’i asılsız ya da acil değil.

Diğer yandan, katılımcıların %75.1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurguladı. Araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusunda Sağlık-Sen, 112 acil sağlık hizmetlerindeki yoğunluğu azaltacak önerilerde bulundu. Öneriler arasında 112 ekiplerinin gerçek hastaya ulaşabilmesi için vaka elemesinin yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması yer alıyor. Aksi takdirde, kalp krizleri veya trafik kazaları gibi olaylara müdahalede sorunlar yaşanabileceği belirtildi.

Yapılan araştırmada 112 çalışanlarından çözüm önerileri istendi. Katılımcıların önerileri değerlendirilerek bazı sonuçlar elde edildi. Öneriler arasında halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi, vaka bildirimi yaparken detaylı bilgi verilmesi, ambulanslara yol vermeyenlerin denetlenmesi ve ambulans ekiplerine kolaylık sağlanması gibi maddeler bulunmaktadır.

Related Posts

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir