ÇYDD Eskişehir Şubesi’nden 23 Nisan Mesajı: Çocukların Yaşam Hakkı Esastır

ÇYDD Eskişehir Şubesi Başkanı: Çocukların Yaşam Hakkı Esastır

(ESKİŞEHİR) – Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Akmen, son günlerde artan iş kazalarında hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekti ve “Evrensel insan hakları ilkelerine aykırı bir şekilde çalıştırılan çocuk işçilerin iş cinayetleri ile yaşamını yitirdiği günleri yaşıyoruz. Unutulmamalıdır ki, her çocuğun yaşam hakkı esastır. Çocuklar, oyun oynamak, hayal kurmak, okula gitmek gibi temel haklara sahiptir. Çocuklar tarlada değil sınıfta, fabrikada değil okul bahçesinde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çocuk Hakları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kapsamında çocuk işçiliğine vurgu yaparak, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Hakimiyet, Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesi çerçevesinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin geleceğini şekillendirme kararlılığını tarihsel bir sorumlulukla göstermiştir. TBMM’nin kararlılığı sayesinde işgal güçleri yenilgiye uğratıldı ve Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını sürdürebildi. 23 Nisan, Ulusal Egemenliğin kazanılmasının yıldönümü olduğu gibi, Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına hediye edilen anlamlı bir bayramdır. Atatürk’ün çocuklara duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

“Her çocuğun yaşam hakkı esastır”

Eskişehir Şubesi olarak 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kutlanmasında endişe verici bir tablo ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Akmen, “Ne yazık ki çocuk yoksulluğunun arttığı, evrensel insan haklarına aykırı şekilde çalıştırılan çocuk işçilerin hayatını kaybettiği günleri yaşıyoruz. Çocukların yaşam hakkı esastır. Oyun oynamak, hayal kurmak, okula gitmek gibi haklara sahiptirler. Çocuklar tarlada değil sınıfta, fabrikada değil okul bahçesinde olmalıdır” diyerek çağrıda bulundu.

23 Nisan’da 21:30’da Vilayet Meydanı’nda Buluşalım

Çocukların hayallerini gerçekleştirmesi ve aydınlık bir gelecek için tüm kesimleri sorumluluk almaya davet eden Akmen, “Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliğinin sağlanması için çaba göstermeliyiz. TBMM’nin kuruluşunun 105. yıldönümünde duyarlı Eskişehirlileri 23 Nisan Çarşamba günü saat 12:30’da bayraklarıyla birlikte Vilayet Meydanı’ndaki törene bekliyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL | Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji’den son dakika uyarı! Kavrulacağız… Sıcalık 35 derecenin üzerine çıkacak!

Son dakika hava durumu tahminleri ile yeni haftaya sıcak hava uyarısı geldi. İstanbul’da hafta sonu rüzgar ve serin hava etkili olurken, sıcaklıklar ilerleyen günlerde mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın (23 Haziran) Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Hava sıcaklıklarının kuzey ve batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde artacağı ve mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor. Öte yandan Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, sıcaklıkların Ankara’da 34, İstanbul’da 35, İzmir’de 39, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 41-42, Aydın’da 44 dereceye kadar çıkacağını belirtti. Peki, yarın hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 23 Haziran hava durumu değerlendirmeleri.

YKS’de sorular kolay gelecek

MEB’in hazırladığı yeni nesil sorular, geçen hafta sonu yapılan LGS 2025’te 14 yaşındaki öğrencileri çok zorladı. ÖSYM’nin sorularını hazırladığı, bu hafta sonu yapılacak YKS 2025’te ise uzmanlar, sınav soruların geçen yıla göre daha kolay gelmesini beklediklerini ifade etti.

Resmi Gazete kararları 19 Haziran 2025 | Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları Üyeliklerine Yapılan Seçime Dair Karar yayınlandı! Bugünkü Resmi Gazete kararları ve atamaları neler?

19 Haziran tarihli, 32931 Sayılı Resmi Gazete kararları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı atama kararları, yönetmelikler, tebliğler ve AYM kararlarının yer aldığı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları Üyeliklerine Yapılan Seçime Dair Karar yer aldı. Ayrıca Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yer aldı. Günlük yayınlanan Resmi Gazete’nin ilanlar sayfasında, kamu personel alımı ilanları ve üniversitelerin öğretim üyesi alım ilanları paylaşılıyor. Peki, 19 Haziran Resmi Gazete kararları neler? İşte, Resmi Gazete 19 Haziran 2025 kararları ve ayrıntılar.

Samsung kullanıcılarını uyardı! 31 Temmuz 2025 tairhinden itibaren silinecek

Teknoloji devi Samsung, kullanıcılarını harekete geçmeye çağırıyor. Samsung hesabı olan kullanıcıları ilgilendiren uyarıda 31 Temmuz 2025 tarihi öne çıkıyor. Aktif olmayan Samsung hesaplarının kalıcı olarak silineceğini duyuran şirket, kullanıcıların önemli verilerini ve hizmet erişimlerini kaybetmemesi için acil önlem almalarını öneriyor. Bu karar, dijital güvenlik ve veri yönetimini optimize etme stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor.

KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATİ 2025 | Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak, ne zaman? Diyanet bayram namazı saatleri İstanbul, Ankara, İzmir ve il il (tüm iller) belli oldu!

Kurban Bayramı namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2025 Kurban Bayramı namaz saatleri 81 il için namazvakitleri.diyanet.gov.tr internet adresinden paylaşıldı. Bu sene 6 Haziran Cuma günü Müslümanların kurban ibadetlerini idrak edeceği Kurban Bayramı başlayacak. Manevi huzur ve heyecanla beklenen, paylaşma ve dayanışmanın arttığı Kurban Bayramı 9 Haziran tarihinde sona erecek. Bayram sabahı vatandaşlar, kurban ibadetlerini idrak etmeden önce bayram namazını kılmak için ikamet ettikleri bölgelerdeki camilere gidecekler. Bu kapsamda, tüm illerde ‘Bayram Namazı Saat Kaçta?’ sorusuna Diyanet kaynakları ile yanıt alabilecek. Diyanet’in açıkladığı İzmir, Ankara, İstanbul bayram namazı saati birkaç dakika farklılık gösterecek. Peki, 81 ilde Kurban Bayramı namazı ne zaman? Bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, Diyanet namaz vakitleri ekranında yer alan bilgiye göre İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kocaeli, Antalya ve il il bayram

31 MAYIS ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI SORGULAMA 2025 (Tıkla hızlı öğren) | Milli Piyango Online canlı Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı: 324 milyon TL ikramiye devretti!

Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları sorgulama ekranı 31 Mayıs 2025, canlı çekilişin ardından Milli Piyango Online ile erişime açıldı. Haftanın 3. ve son Çılgın Sayısal Loto çekilişi, 31 Mayıs Cumartesi akşamı Sisal Şans tarafından noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından da canlı yayınlanan bu akşamki Çılgın Sayısal Loto sonuçları ve kazandıran numaralar, çekiliş sonrası belli oldu. Heyecanla beklenen çekilişte 6 bilen çıkmayınca tam 324 milyon 811 bin 356 TL ikramiye devretti. 5 bilen 3 kişi de 936.879,65 TL kazandı. Çekiliş sonrası gözler Çılgın Sayısal Loto sonucu sorgulama ekranına çevrildi. Bu akşamki Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı millipiyangoonline.com üzerinden ikramiyelerini öğrenebilecekler. Peki, hangi numaralar kazandırdı? İşte, 31 Mayıs 2025 Çılgın Sayısal Loto sonucu online hızlı sonuç sorgulama ekranı ve çekiliş sonuçları ile ilgili bilgiler.