“Cumhurbaşkanı aleyhine slogan atanların yanında bulunmak” bile suç sayıldı!

Ekrem İmamoğlu’na Destek Olan Gençler İçin İddianame Hazırlandı

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek eylemlerinde gözaltına alınan ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklu bulunan gençlerin iddianamesi hazırlandı. İddianameye göre, tutuklu 14 ve tutuksuz yargılanan 2 kişi için TCK’nin 299. maddesi uyarınca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede Belirtilen Suçlama

İddianamede, 8 kişinin sadece “sloganları atan grubun içinde bulunduğu” ve 2 kişinin ise “slogan atan grubun yanında yer aldığı” için 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Hakim, 14 gencin tutukluluk halinin devamına karar verdi. İlk duruşma ise 30 Mayıs Cuma günü Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nde yapılacak.

Related Posts

İş dünyasını yakından ilgilendiren duruşma! Eski Zorlu Holding CEO’su hakim karşısında: Hapsi isteniyor

Zorlu Holding’de Ramazan kutlaması ile başlayan mail krizinin kamuoyuna sızmasının ardından süreçte eski Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal bugün hakim karşısına çıkıyor.

Erdoğan gerçeği bu kez AKP’li vekillerden dinledi: ‘Türkiye pahalılıktan dolayı dezavantajlı ülke haline geldi’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li milletvekilleriyle buluştuğu kahvaltı programında, Türkiye’nin pahalılık nedeniyle turizmde dezavantajlı ülke haline geldiğine dikkat çekildi.

124 milyon euro kazanmak için istatistiklerin önerdiği rakamlar

Fransa’daki şans oyunu My Million çekilişinde 124 milyon euro kazanmak için en çok çıkan rakamlar derlendi.

İsrail Gazze’de biri bebek 4 kişiyi daha katletti

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda biri bebek 4 kişi hayatını kaybetti.

Müebbetle aranıyordu: 2 kadın katili firari yakalandı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 2 kadını öldürmekten hakkında 2 kez müebbet cezası verilen firari G.S. (53), polisin düzenlediği baskınla yakalandı.

Torba tekliften işçiye değil, yurt dışındaki din görevlilerine dövizle zam çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine dövizle ödenmek üzere yüzde 25 zam çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir