Teşekkür, takdir, cevap hakkı

Dumlupınar Üniversitesi Rektöründen Cevap: Kütahya’da Gerçekler

Salı günü yayınlanan “Türkiye Paçozluk Olimpiyatları” adlı yazımın ardından, çok önemsediğim bir gelişme yaşandı. Baharfest kapsamında ele aldığım Kütahya Dumlupınar Üniversitesi hakkında yazdığım yazı üzerine üniversitenin rektörü Süleyman Kızıltoprak beni aradı ve konuyu yanlış anladığımı belirtti. Beni “abileri”ne şikayet etmek yerine direkt olarak arayarak düşüncelerini ileten Süleyman Hoca’ya medeni yaklaşımından dolayı teşekkür ederim.

Özellikle vurgulamak istediğim nokta budur. Kritik bir konuyu ele alırken beni arayıp fikrini beyan eden Süleyman Hoca gibi, eleştirilere açık, iletişime açık bürokratlarla karşılaşmak oldukça önemlidir. Bu nedenle hocanın talebine saygı duyarak cevabını dinlemeye hazırım. Özgürlüğüme ve ifade hakkıma değer verdiğim gibi, karşı tarafın da aynı haklara sahip olduğunu unutmamalıyız.

Açık olmak gerekirse, Baharfest etkinliği veya yazımda geçen herhangi bir ifade konusunda geri adım atmayacağım. Çünkü kendi görüşümden eminim. Ancak, rektör hocanın kendisini ifade etmek istemesine herhangi bir itirazım yoktur. O yüzden bugün köşemde Süleyman Kızıltoprak’ın cevabına yer veriyorum. Bilinmesini istediğim bir konu var. Üniversitenin resmi açıklamasını okumadan, gazetede yayınlandığında birlikte göreceğim. Çünkü ben cevabın hak edişine saygı gösteririm. Tekrar vurgulamak isterim, yazdıklarımdan geri adım atacak değilim. Paçozluk gerçektir ve bu durumun üzerine gitmeye devam edeceğim.

Cevap Hakkı Kullanımı

Yeni Şafak gazetesinde 3 Haziran 2025 tarihinde İsmail Kılıçarslan imzasıyla yayınlanan yazıda, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde gerçekleşen DPÜFEST’25 Kariyer ve Gençlik Festivali ile ilgili ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak hakkında yapılan bazı önyargılı ve gerçek dışı değerlendirmelerin kamuoyunu yanılttığı düşünülmektedir.

Üniversitemizde 50.000 öğrenci bulunmaktadır ve rektörlük, uluslararası öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilere eşit mesafede durmaktadır. Rektörümüzün kişiliğini hedef alan ve gerçeklikten uzak iddiaların yanlış olduğu belirtilmektedir.

Gazze olaylarıyla ilgili bir stand açılması konusunda üniversitemize iletilen herhangi bir yazılı veya sözlü başvuru olmamıştır. Etkinliğin planlanması ve gerçekleştirilmesi sırasında gerekli adımlar atılmıştır. Üniversitemizin duyarlılığını yansıtan birçok etkinlik ve çalışma düzenlenmiş, bu konuda toplumun farkındalığını artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın Gazze meselesiyle ilgili yaptığı akademik çalışmalar ve basındaki açıklamaları, üniversitenin duyarlılığını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Üniversitemizdeki Gazze trajedisinin takip edildiğini ve desteklendiğini belirtmek isteriz.

Gerçeklikten uzak ve kamuoyunu yanıltabilecek soyut iddialara itibar edilmemesi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Related Posts

KKTC’de asgari ücret 44 bin 546 lira oldu

Buna göre, son açıklanan hayat pahalılığı olan yüzde 17.79 oranında artış asgari ücrete yansıtıldı. Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu başkanlığındaki üçüncü toplantısında alınan karar işveren …

Polonya’da maaşlar arttı, sanayi üretimi düştü

Polonya’da kurumsal sektör çalışanlarının maaşları 2025 yılının Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 8.881,84 PLN seviyesine yükseldi. Bu yükseliş, piyasa beklentisi olan yüzde 8,6 artışı aşarak ekonomide maaşlarda önemli bir …

Sivas’ta Konut Satışları Artıyor

2024 Haziran’da Sivas’ta 721 konut satıldı, Ocak-Haziran’da ise yüzde 44 artışla 4,072 konut satıldı.

Türkiye su ürünleri ihracatında 6 ayda rekor kırdı

Türk su ürünleri sektörü, 2024 yılının ilk altı ayında ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artırarak 973 milyon 820 bin dolar gelir elde etti. Sektör, yıl sonuna kadar 2 milyar doları aşan bir ihracat hedefiyle ilerliyor.

Makine ihracatı yılın ilk yarısında yükseldi

Türkiye’nin makine ihracatı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 artarak 13,7 milyar dolara yükseldi.

CHP Milletvekili Gürer: Fabrikalar icrada, şirketler konkordatoda

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’deki ekonomik sorunlar nedeniyle kapanan iş yeri sayılarına dikkat çekti. Gürer, “Ekonomik sorunların artması yanında üretim tesisleri birer birer icradan satılıyorsa, bu artık yaşanan sorunların dar boğazın acı bir yansımasıdır. 2025 yılının ilk 6 ayında toplam 2776 firma konkordato talebinde bulundu. ” dedi.