TEKNOFEST Yapay Zekâ Film Yarışması için başvurular başladı

Google ve T3 Vakfı, TEKNOFEST’te Gençleri Yapay Zekâ ile Tanıştırıyor

TEKNOFEST 2025 kapsamında Google’ın desteğiyle, üretken yapay zekâ teknolojileri sanatla buluşuyor. Google ve T3 Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen yarışma, gençleri bekliyor.

Yarışma, üretken yapay zekâ araçlarıyla (Google Gemini & Veo 3) TEKNOFEST temalı kısa filmler üretecek gençler için büyük bir fırsat sunuyor. Birinci olanlar 150 bin TL, ikinci olanlar 120 bin TL, üçüncü olanlar ise 100 bin TL ödül kazanacaklar. Yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 30 Temmuz olarak belirlendi.

Google ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle hayata geçirilen yarışma, üretken yapay zekâ teknolojileri kullanılarak kısa film üretimini teşvik eden proje bazlı bir yarışma niteliği taşıyor. Yarışmanın temel amacı ise teknolojinin sanatsal üretimdeki potansiyelini ortaya koymak, genç yetenekleri üretken yapay zekâ araçlarıyla tanıştırmak ve bu alanda yaratıcı projelerin geliştirilmesine destek olmak.

Yarışmanın değerlendirme aşamaları şu şekilde olacak:

  • Proje Öneri Raporu (PÖR) (Senaryo)
  • Final Projesi – Kısa Film Üretimi (TEKNOFEST Temalı)
  • Final Değerlendirmesi – Gösterim ve Jüri Puanlaması

Katılım şartları ise şu şekilde belirtildi:

“Benim TEKNOFEST’im teması ile TEKNOFEST senin için ne ifade ediyor? Hayalini, deneyimini ya da geleceğe dair vizyonunu anlatan kısa filmini üretken yapay zekâ desteğiyle hazırlayarak yarışmaya katılabilirsin. Yarışmaya Türkiye’de ya da yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite öğrencileri (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim) ve mezunlar; bireysel ya da en fazla 4 kişilik takımlar hâlinde başvurabiliyor. Yarışmada dereceye giren birinciler 150 bin TL, ikinciler 120 bin TL, üçüncüler ise 100 bin TL ödül kazanacak. TEKNOFEST Yapay Zeka Film Yarışması’na son başvuru tarihi ise 30 Temmuz.” (DHA)

Related Posts

100 yılda bir görülen Güneş tutulması geliyor

Türkiye’den de görülmesi beklenen tam Güneş tutulması Ağustos 2027’de gerçekleşecek.

Yerli ve milli sosyal medya platformu ‘Biz Yaptık’ mottosuyla yayında: Buluşma yerimiz NEXT TEKNOFEST

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, yerli ve milli imkanlarla, TEKNOFEST girişimcisi gençler tarafından geliştirilen sosyal medya platformu NEXT TEKNOFEST SOSYAL’in genel kullanıma açıldığını duyurdu. ‘Sosyal Medyadaki Buluşma Yerimiz’ ve ‘Biz Yaptık’ mottosuyla duyurulan uygulamaya profil oluşturabilirsiniz.

Kuantum Bilgisayar Yatırım Yarışı Kızışıyor: 2030’da Teknoloji Devrimi Kapıda!

Teknoloji dünyasında yeni bir devrim kapıda: Kuantum bilgisayarlar. Son yıllarda hız kazanan kuantum bilişim alanındaki yatırımlar, önümüzdeki 10 yıl içinde bugünün klasik bilgisayarlarını kökten değiştirecek. Bank of America’nın son raporuna göre, 2030-2033 yılları arasında “kuantum üstünlüğü” denilen kritik dönüm noktasına ulaşılması bekleniyor. Bu, kuantum bilgisayarların klasik bilgisayarların yapamayacağı hesaplamaları yapmaya başlaması anlamına geliyor.

Güneş Sistemi’nin sınırında “fosil dünya” keşfedildi

Gökbilimciler, Güneş Sistemi’nin dış sınırlarında yörüngesi 4.5 milyar yıldır değişmeyen “fosil” bir dünya olabileceği düşünülen gizemli gökcismi keşfetti.

Dünyanın en çok kazanan mühendisi: Rekor maaşla Meta’ya transfer oldu

Teknoloji devleri arasındaki yapay zeka rekabeti her geçen gün kızışırken Meta, Apple’dan çarpıcı bir mühendis transferi yaptı. Artık Meta adına çalışacak olan Ruoming Pang, dünyanın en çok kazanan mühendisi olacak.

İnternette görülmemiş rekor kırıldı! Netflix’teki tüm filmleri bir saniyede indirebiliyor

Japon araştırmacılar, saniyede 1.02 petabitlik veri iletimiyle internet hızında dünya rekoru kırdı. Bu hız, Netflix’in tüm içerik arşivini saniyede 30 kez indirebilecek kapasitede.