Azerbaycan Hava Yolları, Rusya’nın 3 kentine daha uçuşları durdurdu

Bakü-Grozni Seferini Yapan Uçağın Düşmesi Hava Yolları Uçuşlarını Etkiledi

Azerbaycan Hava Yolları’nın (AZAL) 25 Aralık’ta Kazakistan’da düşen Bakü-Grozni seferini yapan yolcu uçağı sonrasında, Rusya’nın yedi kentine uçuşlarını durdurduğu açıklandı. Şirket, Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Kaza sonrası yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında gerçekleşen kazanın sebep ve sonuçlarının detaylı incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, uçuş güvenliği için Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşlar yapılmayacak.

AZAL’ın Açıklamaları

AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçağın kaza yapmasıyla ilgili yapılan ilk soruşturmalar, dış müdahalenin olabileceğine işaret etti. 25 Aralık’ta Aktau yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybedenlerin sayısı 38 olarak açıklanırken, 29 kişi ise kurtulmayı başardı. Şirket yetkilileri, uçağın Rus hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddialarını doğruladı.

27 Aralık’ta yapılan açıklamada, kaza ile ilgili elde edilen ilk bulguların dış müdahale olduğunu gösterdiği belirtildi. Soruşturma devam ederken, uçuşlar nihai sonuca kadar belirli kentlere askıya alınmış durumda.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Tüfekle vurulmuştu; 4 günlük savaşını kaybetti

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde B.K. tarafından tüfekle bacaklarından vurulan Yasin Örçen (39), 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

İsrail Gazze’de 26 Filistinliyi daha katletti

Soykırımcı İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 26 Filistinli yaşamını yitirdi.

Husiler Kızıldeniz’de Magic Seas gemisini batırdı: 3 İHA ve 5 balistik füzeyle saldırı

Yemen’deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de “Magic Seas” gemisini 2 insansız deniz aracının yanı sıra 3 insansız hava aracı ve 5 balistik füzeyle vurduklarını bildirdi. Husiler, “Magic Seas”e düzenledikleri saldırının görüntülerini paylaştı.

Uyuşturucu operasyonu: 35 tutuklama

Ali Yerlikaya, “Narkokapan-Tekirdağ” operasyonları sonucu 35 kişi tutuklandı” dedi.

Kamyon devi 5 bin kişiyi işten çıkartıyor

Ünlü kamyon üreticisi Daimler Truck, 5 bin kişiyi işten çıkaracak.

Nikah memurları da işin içinde: Türk erkeklerini evlendirip paraya para demiyorlarmış!

Ankara merkezli düzenlenen operasyonda, sahte belgelerle vize süresi dolmuş Fas uyruklu kadınların para karşılığı Türk vatandaşlarıyla evlendirildiği tespit edildi. Gözaltına alınan 30 kişi arasında 10 evlendirme memuru da bulunuyor.