Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

“`html

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber Kanal Koordinatörü Mücahid Eker’in sorularını yanıtlayarak önemli bilgilere değindi.

Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarından dikkat çeken noktalar:

1999 depreminden sonra, Türkiye’nin afet yönetiminde gösterdiği gelişmeleri vurgulayan Bakan Memişoğlu, AFAD’ın kurulmasının ardından ülkemizin bu tür felaketlere hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verebilir hale geldiğini belirtti. Depremler, Türkiye’nin kaçınılmaz gerçeği ve özellikle 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremde yaşananlar, bu alanda yapılan hazırlıkları bir kez daha ön plana çıkardı. Bakan, afet sonrası müdahale yeteneklerinin ihtiyaç duyulan hazırlıkların artırılmasıyla doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti.

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ YETKİN BİR ŞEKİLDE GÖREVİNE DEVAM ETTİ”

Sağlık Bakanlığı olarak, hem 6 Şubat depreminde hem de COVID-19 pandemisi döneminde ciddi bir mücadele örneği sergilediklerini vurgulayan Bakan, bu olayların sağlık sisteminin etkili bir şekilde organize olmasını ispatladığını belirtti. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde, sağlık sisteminin ilk 24 saat içinde yaptığı müdahaleleri, uluslararası kuruluşlar tarafından takdir edildiğini aktardı. Sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveriden ötürü teşekkür etti.

“ŞEHİR HASTANELERİ, DEPREM ANINDA KRİTİK ROL ÜSTLENİYOR”

Bakan Memişoğlu, depremlere hazırlık açısından sağlık kurumları olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeleri gerektiğini belirtti. İstanbul’daki şehir hastanelerinin, depremlerde kritik işlevler gördüğünü hatırlattı. Bu hastanelerin izolatörlü yapısı, yıkım riski taşımadığından, sağlık hizmetlerinin sürekliliği açısından büyük bir avantaj sunduğunu ifade etti.

“TOPLUMUN DEPREM İLE İLGİLİ DAVRANIŞLARI ÖNEMLİ”

Bakan, toplumun deprem konusunda bilinçlenmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Her bireyin, bir deprem anında ne yapması gerektiğini önceden düşünmesi ve hazırlık yapması gerektiğinin altını çizdi. Afetlere karşı toplumsal davranışların geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür hazırlıkların sürekli hale getirilmesinin önemini belirtti.

Sağlık Bakanlığı, geçmişteki başarılı müdahaleleri göz önünde bulundurarak, gelecekteki her türlü afete karşı da hazır olma gayretinde olduklarını ifade etti ve bu tür acıların bir daha yaşanmaması için dua edilmesi gerektiğini belirtti.

“TOPLUMUN SAĞLIĞINI ÖNEMSEYEREK HAREKET ETMELİYİZ”

Bakan Memişoğlu, toplumun sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi gerektiğine dikkat çekti. Ülkede obezite oranlarının korkutucu boyutlara ulaştığına vurgu yaptı. Sağlık hizmetlerinde kaliteli bir hizmet sunduklarını belirtse de, toplumun bu konuda daha bilinçli olması gerektiğini kaydetti.

“3 MİLYON KİŞİYİ DEĞERLENDİRDİK”

Son dönemde yapılan araştırmalara göre, 3 milyon insanın kilo ve boy ölçümünün yapıldığını açıklayan Bakan, bu verilere dayanarak, toplumdaki fazla kilolu oranının %35 olduğunu belirtti. Hedefimiz, sağlıklı bir toplumu oluşturmak için bu bilinci yaymak ve halkı bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

“SİGARA KULLANIMI DA BİR RİSK”

Toplumda sigara içme oranının %33 seviyelerinde olduğunu söyleyen Bakan, bunun akciğer kanseri başta olmak üzere birçok sağlık sorununu tetiklediğini belirtti. Bu tür alışkanlıkların önlenmesi için kamuoyunda bir farkındalık yaratılması gerektiğini vurguladı ve Sağlıklı Hayat Merkezleri aracılığıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

“`

Related Posts

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.