Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Mardin’de Tarım Projelerini İnceledi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. Kentte Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni ziyaret ederek incelemede bulundu. Bakan Yumaklı, kurum müdürü Menduh Dinler’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yumaklı gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin’de üretimi artırmak için farklı projeler yürüttüklerini belirtti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün 127 dekarlık alanda fidan yetiştirmekle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Yumaklı, bölgeye özgü olan badem, bıttım, fıstık ve nar gibi farklı ürünlerin fidanlarının yetiştirileceğini vurguladı.

Büyük Hedefler ve Yeni Projeler

Tuz çalısı bitkisinin önemine de değinen Bakan Yumaklı, mera ıslahı konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Özellikle iklim değişikliğiyle birlikte meraların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Yumaklı, bu yıl 3 milyon, gelecek yıl ise 6 milyon tuz çalısı fidanı üreteceklerini belirtti.

Bakan Yumaklı, son 25 yılda 25 milyon dekar alanın ıslah edildiğini söyleyerek projelerinin devam edeceğini dile getirdi. Mardin’e yapılan yatırımlardan bahseden Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bölgedeki tarım, orman ve su alanlarına 208 milyar liralık destek sağlandığını aktardı.

Yumaklı, ziyarette emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek Mardin’in tarımsal başarısını daha ileriye taşımak için çalışmaların süreceğini belirtti. Ziyarete AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu ve MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş da katıldı.

Related Posts

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 25 Nisan 2025 Cuma kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir