CHP vekilleri Çağlayan’da bariyerlere tepki gösterdi: Bu önlemleri keşke sınırda alsaydınız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 90 kişi gözaltına alındı ve Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilirken, CHP’li milletvekilleri adliye binasında silahlı timlerin ve bariyerlerin bulunmasına tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “Adliye binasının içinde özel timler ve bariyerler kurulmuş durumda. Bu durum kabul edilemez. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu kadar önlemi sınırlarda alsaydınız belki de ülkemize bu kadar işgalci girmeyecekti.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu’na ve diğer belediye başkanlarına yapılan bu muameleyi eleştiren Enginyurt, Erdoğan’a istifa çağrısında bulunarak, “Korkunun ecele faydası yok. Bir gün hesap vereceksiniz. Erdoğan, istifa.” dedi.

‘Bölgeyi Kuşatma Altına Aldılar’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Hasan Öztürkmen, “Halkını satanın korkusu… Adliyeyi bıraktık bölgeyi kuşatma altına almışlar. Avukatlar giremiyor, milletvekilleri giremiyor. Bu kadar korku neden” diyerek duruma tepki gösterdi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise silahlı özel timlerin adliyenin içinde bulunduğunu belirterek, “Eğer silahların gölgesinde yargılama yapılırsa, adalet kaçar. Bu durum tarafsız yargıya zarar verir. Adliyede teröristlere yapılan güvenlik önlemlerinin orantısızlığı suçtur. Savaş hukukundan vazgeçilmelidir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP milletvekilleri Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Mahmut Tanal, Gülizar Biçer Karaca, Hasan Öztürkmen ve diğer isimler, adliyede yaşanan süreci takip etmektedir.

Related Posts

Dubrovnik Zirvesi’nden Ukrayna’nın NATO ve AB üyeliğine tam destek mesajı

12 Temmuz 2025 Cuma günü Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinde gerçekleşen ikinci Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Dışişleri Bakanları toplantısında, bölge ülkeleri Ukrayna’nın NATO ve Avrupa Birliği üyeliğine güçlü desteklerini bir kez daha dile getirdi. Ortak …

Başkentte fuhuş operasyonu: 11 işletme mühürlendi

Ankara’da düzenlenen fuhuş operasyonunda, 11 iş yeri mühürlenirken, 40 mağdur kadın kurtarıldı. Operasyonda, fuhşa teşvik ve aracılık suçlamasıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi

İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin ifade işlemleri sona erdi. 8 kişi tutuklamaya, 2 şüpheli adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Murat Çalık bir kez daha cezaevine gönderildi

İki kez kanser atlatan ve dün anjiyo yapılan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yeniden Buca Cezaevi’ne gönderildi.

AB’den İran’a nükleer silah uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) İran’ın nükleer programına ilişkin bağımsız değerlendirme yaparak barışçıl nitelikte olduğunu doğrulayabilecek tek tarafsız kurum olduğunu kaydetti.