Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Avrupa’nın güvenliği vurgusu: Ancak Türkiye’nin katılımıyla mümkün

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Rusya-Ukrayna Savaşı Diyalog Yoluyla Çözülmeli

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın müzakereler yoluyla çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin diyalog ve diplomasiye dayalı adımlar atmaya hazır olduğunu belirtti.

Hakan Fidan, Türkiye’nin tutumunu Avrupa müttefikleriyle İngiltere’de gerçekleşen bir toplantıda paylaştığını ifade ederek, “Avrupa’nın güvenliği sadece Ukrayna’daki savaşla sınırlı değil, uzun vadeli bir stratejik perspektifle ele alınmalıdır. Sürdürülebilir ve caydırıcı bir güvenlik mimarisi, ancak Türkiye’nin katılımıyla mümkün olacaktır.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki ateşkesin tam olarak uygulanması gerektiğini vurgulayarak, “İsrail hükümeti uluslararası hukuku hiçe saymaya devam ederek Gazze ve Batı Şeria’daki durumu zorlaştırmaktadır.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye insani yardımların girişini engellediğini hatırlatan Fidan, bu kararın bir an önce geri alınması gerektiğini belirtti.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

950 milyonluk dev köşkün satışıyla ilgili flaş gelişme

Koza Altın, Bebek’te 950 milyon lira + KDV fiyatla satışa çıkardığı deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan 3.091 metrekarelik gayrimenkulün satışını iptal etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 568 şüpheli yakalandığını duyurdu.