Erdoğan, Pakistan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Görüşme Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 6 Mayıs’ta meydana gelen saldırı ve güncel gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şerif arasındaki telefon görüşmesinde, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim konuşuldu. Ayrıca, 6 Mayıs’ta yaşanan saldırı ve son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Pakistan’a olan destek ve dayanışmasını dile getirirken, saldırıda hayatını kaybeden Pakistan vatandaşları için Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Cumhurbaşkanı, Pakistan’ın sergilediği soğukkanlı ve itidalli politikayı desteklediğini belirterek, Cammu-Keşmir’deki terör saldırısına ilişkin tarafsız, şeffaf ve güvenilir bir uluslararası soruşturmanın yapılması teklifini destekledi.

Erdoğan ayrıca gerilimin artmaması için Türkiye’nin diplomatik olarak gerekli adımları atacağını ve bu konuda gerekli çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan, Fransa’nın Türkiye’deki yargı süreçlerine ilişkin açıklamalarına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Fransa’ya Türkiye’nin iç hukukuna ve yargı bağımsızlığına saygı göstermesi, diğer ülkelere yönelik siyasi içerikli açıklamalardan kaçınması ve kendi iç meselelerine odaklanmasının tavsiye ederek, tepki gösterdi.

İsrail Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor: Son 24 saatte 105 Filistinli öldürüldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 105 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.

Radar verileri sızdı… İran İsrail’de 5 üssü vurmuş

İngiltere merkezli The Telegraph gazetesi, Oregon State Üniversitesi tarafından sağlanan radar verilerine dayandırdığı haberinde, 12 gün süren İsrail-İran savaşı sırasında İran’ın İsrail topraklarındaki 5 askeri üssü vurduğunu yazdı.

Muhittin Böcek’ten ‘Antalya İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinge mesaj

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitinge mesaj gönderdi. Muhittin Böcek, “Sesimizi kıstıklarında sesimizin gürleşeceğini, onlar bizi tutsak ettikçe çoğalacağımızı, susturmaya çalıştıkça yeniden doğacağımızı hesap edemeyenler, aslında bu kötülüğü en çok kendilerine yapıyorlar ama haberleri yok” ifadelerini kullandı.

Vücudundaki kırıklarla hastaneye gitti acı gerçekle karşılaştı

Ordu’da yaşayan 6 yaşındaki Muhammet Emin Taşlı’nın lösemi olduğu ortaya çıktı.