“Et ve kemik suyu, eklem sağlığından cilt elastikiyetine kadar pek çok fayda sağlıyor”

Et ve Kemik Suyunun Sağlık İçin Önemi

Dyt. Gamze Çakaloğlu, et ve kemik suyunun birçok faydasından bahsederek, bu besinin bağışıklık sistemi için önemli bir destek sağladığını vurguladı.

Özellikle Covid-19 ve diğer viral enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemini güçlü tutmanın hayati olduğunu belirten Çakaloğlu, Bu süreçte et ve kemik suyunun bağışıklık hücrelerini yenileyerek enfeksiyonlara karşı direnç oluşturabileceğini ifade etti.

Et ve kemik suyunun içindeki protein, kolajen, mineraller ve amino asitlerle vücudu besleyerek enerji verdiğini ve hastalık dönemlerinde toparlanmayı hızlandırabileceğini söyleyen Çakaloğlu, sağlık için bu besinin önemine dikkat çekti.

Kemik Suyunun Sağlık İçin Etkileri

Geleneksel ve besleyici gıdaların başında gelen et ve kemik suyunun, viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığını belirten uzmanlar, bu besinin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokuları için destekleyici olduğunu ifade ediyorlar.

Özellikle kolajenin cilt elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirebildiğini ve eklem ağrılarına iyi geldiğini vurgulayan uzmanlar, içerdiği mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kas fonksiyonlarını iyileştirdiğini belirtiyorlar.

Et ve kemik suyunu düzenli olarak tüketerek, vücudunuzu kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı güçlendirebilir ve genel sağlık durumunuzu destekleyebilirsiniz.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Related Posts

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.