Hızlı tren hattı ihalesinde devlet nasıl 46 milyar lira zarara uğratıldı?

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Devletin 46 Milyar Lira Zarara Uğratıldığını İddia Etti!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, X hesabından yaptığı paylaşımda, Kırıkkale Delice – Çorum Hızlı Tren Hattı ihalesine ilişkin TCDD’ye ait bir belgeyi yayımlayarak, devletin 46 milyar lira zarara uğratıldığını iddia etti.

Yavuzyılmaz, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Doğru bir proje, AK Parti tarafından nasıl büyük bir soyguna dönüştürüldü? AK Parti’nin Delice-Çorum Hızlı Tren Hattı İhalesinde yaptığı devasa peşkeşin belgesini tespit ettik.”

18.03.2022 tarihinde TCDD’nin 100km’lik proje için belirlediği yaklaşık maliyet tutarı: 7.018.311.843 TL

Hat uzunluğu 100km’den 120km’ye çıkarıldığı için yaklaşık maliyet tutarı: 8.421.974.211 TL

31.12.2024 tarihinde TCDD yaklaşık maliyetinin TÜİK İnşaat Maliyet Endeksine göre güncel tutarı: 29.077.382.595 TL

Aynı gün yapılan ihalenin sonucu: 75.249.608.232 TL

Fark 46.172.225.637 TL

46 Milyar Lira Zarar

Not: Bu ihale yatırım adı altında yapılan bir soygundur. İtirazımız projeye değil, yapılan soygun ihalesinedir.

Kaynak: TCDD 2022 Yılı Resmi Proje Kartı, İhale Sonuç Belgesi”

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

950 milyonluk dev köşkün satışıyla ilgili flaş gelişme

Koza Altın, Bebek’te 950 milyon lira + KDV fiyatla satışa çıkardığı deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan 3.091 metrekarelik gayrimenkulün satışını iptal etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 568 şüpheli yakalandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir