İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi, AKP’li Tevfik Göksu’yu ağırladı

İstanbul Ulaşım Tartışmaları-1 Sempozyumu Siyasi Gölge Altında Başladı

İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Afet ve Trafik Yönetimi: Akademik ve Uygulamalı Perspektifler Sempozyumu” siyasetin etkisi altında başladı. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mezuniyet diplomasını iptal etmesiyle gündeme gelen İstanbul Üniversitesi, bu sefer AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu açılış konuşmacısı olarak davet etti.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyum, ulaşım ve afet yönetimi konularını ele almayı amaçlasa da, etkinlikte yer alan konuşmacılar nedeniyle “tarafsızlık” tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ayrıca, sempozyumun düzenlendiği salonda Esenler Belediyesi’ne ait flama dikkat çekti.

Sempozyumun açılış konuşmaları arasında İstanbul Valisi Davut Gül de vardı. Program ise şu şekildeydi:

İstanbul Üniversitesi’nin, İmamoğlu’na karşı attığı adımın ardından, aynı üniversitenin AKP’li bir belediye başkanını ağırlaması, akademik bir etkinliğin ötesinde siyasi bir mesaj içerdiği şeklinde yorumlandı.

Related Posts

İsrail basını, Trump’ın hafta sonu Gazze’de ateşkes anlaşmasını duyurabileceğini öne sürdü

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta sonu İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını sona erdirecek bir anlaşma taslağını duyurabileceğini iddia etti.

Dünyanın en ünlü gökdelenlerinden… İçindeki tünel yıllar sonra ortaya çıktı

Dünyanın en ikonik gökdelenlerinden biri olan Empire State Binası’nın altında yer alan gizli rüzgar tüneli ve doğal su kaynağı yıllar sonra ortaya çıktı. Daily Mail tarafından yapılan özel röportajlarda bina hakkında bilinmeyen detaylar paylaşıldı.

Trump: Ukrayna ile nadir elementler anlaşması yürürlüğe girdi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Ukrayna arasında nadir elementler anlaşmasının resmen imzalanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Özgür Özel’den saldırı açıklaması: Adım kadar eminim ki mesele talimatla yaptırılmış bir iş, “Aklını başına al, sokakta gezme” diyor

Özgür Özel’den saldırı açıklaması: Adım kadar eminim ki mesele talimatla yaptırılmış bir iş, “Aklını başına al, sokakta gezme” diyor

Aydın’da namaz sonrası kalp krizi geçiren müezzin can verdi

Aydın’da namaz sonrası kalp krizi geçiren müezzin hayatını kaybetti.

Hesabı kapatılan İmamoğlu’nun ilk mesajını Özgür Özel paylaştı

CHP lideri Özgür Özel Ekrem İmamoğlu’nun mesajını #İmamoğluHerYerde hastagi ile paylaştı. İmamoğlu paylaşımında ‘Beni hapse de atsan, sosyal medya hesaplarımı da engellesen unuttuğun bir şey var; bu ülkede milyonlarca Ekrem var’ ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir