İsrail, binlerce yedek askeri göreve çağırdı

İsrail Yedek Askerlerini Mobilize Etmeye Çalışıyor

İsrail medyasına göre, Gazze Şeridi’nde saldırıları genişletmek amacıyla binlerce yedek asker taslak tebligat aldı ve birçoğu “yorgunluk” sebebiyle bu emre uymayacaklarını açıkladı.

Haaretz gazetesinin ordu içinden anonim kaynaklara dayandırdığı habere göre; İsrail’in kuzey sınırı ve Batı Şeria’da görev yapan düzenli birlikler, yedek askerler tarafından yer değiştirecek. Yedek askerlerin çoğunun, Gazze’deki operasyonların yoğunlaştırılması amacıyla kuzey sınırı ve Batı Şeria’da görev yapacakları ifade edildi. Komutanlar ve askerlerin, “yorgunluk” nedeniyle bir sonraki muharebeye katılmayı düşünmediklerini bildirdiği aktarıldı.

Önceden İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 18 Mart’ta saldırılara yeniden başlama planları kapsamında yedek askerleri topluca göreve çağırmaya hazırlandığı belirtilmişti.

İsrail ordusu, 2 Mayıs’ta Gazze’deki işgalin genişletilmesi ve saldırıların artırılması planlarını Başbakan Binyamin Netanyahu’ya sunmuştu.

GAZZE SALDIRILARI TEKRAR BAŞLADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırılarına 18 Mart’ta tekrar başladı. Saldırılarda genellikle yaşlı, kadın ve çocuk 2.436 Filistinli hayatını kaybetti, 6.450 kişi yaralandı.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise ölen Filistinli sayısı 52.535’e, yaralı sayısı ise 118.491’e yükseldi. Ateşkesi bozan İsrail, Hamas’a karşı “gittikçe artan askeri güçle” hareket edeceğini açıkladı.

Hamas, “İsrail’in sözlerine uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözetiminde sorumluluklarını yerine getirmediğini ve Filistin halkına karşı soykırımı yeniden başlattığını” iddia etti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Şin-Bet Direktörü’nü görevden alması gibi tartışmalı siyasi adımlarına gölge düşürdü.

Related Posts

Zehir gemisinde yangın çıktı

Aliağa’daki zehir gemisinde yangın çıktı. Gemi Söküm Bölgesindeki tehlikeli atık ve kimyasal madde yüklü Slough tankerinde saat 11:00’de başlayan yangın hala söndürülemedi. Yanan zehirli maddeler hava yoluyla çevreye yayılıyor.

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.

Netanyahu’nun oğlu korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun 2022’de eğitimi için İngiltere’ye gitmeden önce korktuğu için adını değiştirdiği ortaya çıktı.

Altun’dan CHP’li Başarır’a: Atanmış olmak, bu görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmaz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt olarak açıklama yapan İletişim Başkanı Altun ‘atanmış olmanın’ görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını; aksine, demokratik sistemin işleyişinde asli bir yer tutmakta olduğunu ifade etti.

Süveyş’te sondaj gemisi battı: 3 ölü 21 kayıp!

Mısır’ın doğusundaki Süveyş Körfezi’nde Offshore Shukheir Oil Company’ye (OSOCO) ait “Adam Marine 12” isimli petrol sondaj gemisi Cebel Zeyt açıklarında alabora oldu. Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, kısa süre önce …

Sigaraya 10 liralık zam geliyor

Yarın açıklanacak enflasyon rakamıyla birlikte kesinleşecek 6 aylık ÜFE rakamının ardından tüm sigara markalarının fiyatlarına en az 8, ortalama 10 TL zam yapılacak.