Kalabalık var alışveriş yok

Ekonomik krizin giderek derinleştiği Türkiye’de Ramazan Bayramı öncesi tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı dertli. Kemeraltı Esnaflar Derneği Başkanı Semih Girgin, çarşıda yaşanan durgunluğa dikkat çekerek alım gücündeki düşüşe ek olarak son gelişmelerin çarşıyı olumsuz etkilediğini vurguladı. “Çarşı kalabalık görünüyor ama insanların cebindeki para artık hiçbir şeye yetmiyor. Eskiden tek alışveriş merkezi bizdik, Kemeraltı’na alternatif yoktu. Şu an günümüzde e-ticaret ve AVM’ler, çarşı esnafının önünde büyük bir engel oluşturuyor. Çarşı esnafı aynı desteği alamıyor ve kendi imkânlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor” diye konuştu. Ülke genelindeki ekonomik belirsizliklerin de çarşı esnafı üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu söyleyen Girgin, “Mutsuz bir bayram süreci geçiriyoruz. Ekonomik şartlar ve belirsizlikler bizi ciddi anlamda etkiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

BAKLAVA ARTIK TANEYLE ALINIYOR

Kemeraltı esnafları ekonomide yaşanan zorlu süreç sebebiyle umutlarının tükendiğini anlattı. Bayramın vazgeçilmezlerinden olan baklavanın fiyatı ise cep yakıyor. Tatlıcı esnafı yurttaşların artık mağaza gezmeye geldiğini, alırsa da kiloyla değil taneyle baklava almaya başladığını belirtti. Kilosu 1000 liraları geçen baklavanın tanesi 90 TL’ye kadar çıkarken esnaf, “Vatandaş alışveriş yapmıyor, ekonomi kötü. Giderlerimiz yüksek, kiralarımızı ödeyemiyoruz. Evim kira, dükkânımın üç aidat borcu var. Toptancıyı arıyorum her şeyi dolar, her şeyi Avro ile satıyor. Avro, dolar oldu 40 TL, yurttaş mağdur biz mağduruz. Çarşının kalabalık olduğuna aldanmamak lazım maalesef iş yok müşteriler içeri girip fiyat sorup gidiyor veya kiloyla değil de taneyle alıyor. Durum çok kötü bayramı yaşayamıyoruz. Akşam eylemde sabah dükkândayız” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Çelik binalar depreme dayanıklılığı ve hızlı inşa edilebilmesiyle öne çıkıyor

İstanbul’da meydana gelen son depremlerin ardından sürdürülebilir ve düşük maliyetli olması ve daha hızlı inşa edilmesi sebebiyle çelik yapılar tekrar gündeme geldi.

Konya’nın tarım devi iflas etti

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Ereğli Bereket Tarım, konkordato talebinin mahkemece reddedilmesinin ardından iflas etti.

Ticari kredi faizleri zirvede, reel sektörde gerçek yavaşlama yeni başlıyor: İş dünyasını korku sardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından ekonomideki belirsizlikler sürerken finansmana erişim kritik sorun haline geldi.

Bakan Yumaklı: Türkiye’de tarım ve orman sektörü sürdürülebilir bir yapı üzerine oturmuştur

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye’de tarım ve orman sektörü sağlam, sürdürülebilir ve kuvvetli bir yapı üzerine oturmuştur.” dedi.

2025 Nisan enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay enflasyon verisi duyuruluyor. Geçtiğimiz ay TÜFE yıllık bazda yüzde 38,10 olarak açıklanmıştı. Peki, 2025 Nisan enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.