Meclis’i gözyaşına boğan ses kaydı

Bolu Kartalkaya Oteli Yangınından Akılda Kalanlar

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili Meclis Komisyonu, acılı ailelerin tanıklıklarını dinledi. Yangında hayatını kaybeden çocuğu olan Duygu Can’ın 13 yaşındaki oğlunun yangın sırasındaki ses kaydını duyanlar gözyaşlarına boğuldu.

Kartalkaya’daki faciada hayatını kaybeden 13 yaşındaki Doruk Sarıtaş’ın annesine yolladığı ses kaydı, Meclis Komisyonu’nda dinlendi ve duyanlar duygusal anlar yaşadı.

Anne, “Oğlum ölümü hissediyordu. Keşke uyanmasaydı, keşke korkmasaydı. Bu komisyondan o cesur çocuk Doruk’un hatırasını bekliyorum” dedi.

Oğlunu ve kızını kaybeden Duygu Can, yaşananları bir “katliam” olarak nitelendirirken, oğlunun duygusal ses kaydıyla “Anne yardım et, bizi kurtar” demediğini, sadece “Anne seni seviyorum” dediğini ifade etti.

Acılı anne, olayın yaşandığı esnada her şeyden habersiz olduklarını ve yetkililerden gerekli desteği alamadıklarını belirtti. Eşini ve çocuğunu kaybeden Hilmi Altın ise yaşadığı acıyı dile getirdi.

Yangında kızı ve torununu kaybeden Sema Şahin, cenazelerin Adli Tıp’ta yer kalmadığı için bekletilmesine karşı çıkarken, otel sahipleri ve özel misafirlerin yangını başka bir otelde izlediğini iddia etti.

Komisyonda konuşan diğer bir aile üyesi olan Danıştay 9’uncu Daire Başkanı Abdurrahman Gençbay ise, oğlunun hatırasını her zaman yanında taşıdığını ve hala onun yatağında uyuduğunu ifade etti.

Related Posts

İzmir’de miras kalan villa için kırbaçlı dehşet!

İzmir’de otomobilden atlayan bir kişi, dört kişi tarafından kırbaçla dövüldü. Olayın miras kalan villanın satışından pay alabilmek için yaşandığı öğrenildi.

Fahrettin Altun’dan Özgür Özel’in açıklamalarına tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na yönelik sözlerine sosyal medyadan tepki gösterdi.

Ukraynalı kaynak: “ABD ile mineral anlaşması imzalanmak üzere”

Ukraynalı bir kaynağın açıklamasına göre, ile ABD arasında nadir mineraller anlaşması imzalanmak üzere.

ABD Dışişleri’ne “Çinli paralı asker” sorusu

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşta Çinli savaşçıları kullandığı yönündeki iddialar üzerine, ABD Dışişleri Bakanlığından bu konuda bilgilendirme talep etti.

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu’da bazı kentlerde toz taşınımı beklendiği uyarısında bulundu.

Şehit astsubaya acı veda

Atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Uzun, Gaziantep’te son yolculuğuna uğurlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir