Parkinson hastaları sporla hayata bağlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Parkinson Hastalarına Ücretsiz Egzersiz Programı Sunuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Parkinson hastalarına yönelik Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) bünyesinde verdiği ücretsiz egzersiz programı hem moral hem de umut oluyor. Haftada iki gün 1’er saatlik özel egzersiz programında yürüme, denge kavrama gücü ve kas egzersizleriyle Parkinson hastalarının, hareketlilik ve yaşam kalitesi yükseliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, her yıl 11 Nisan’da kutlanan Dünya Parkinson Günü kapsamında Parkinson hastalarına destek olmak amacıyla özel egzersiz programı düzenliyor. Atatürk ASFİM Kurs Merkezi’nde görevli profesyonel eğitmenler eşliğinde uygulanan egzersiz programında refleks ve kas güçlendirme eğitimleri veriliyor. Kurslar 2 aylık dönemler halinde ve haftanın 2 günü, 1’er saatlik dersler şeklinde gerçekleştiriliyor. Devam etmek isteyen hastalar, sonraki dönemde de tekrar kayıt olabiliyor.

Yaşam Kalitesinde Artış

Antalya Büyükşehir Belediyesi Parkinson Hasta Egzersizi Eğitmeni Yeliz Durak, egzersizlerin amacının hastaların ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirtti. Egzersizlerle motor fonksiyonların daha işlevsel hale gelmesi sağlanıyor. Haftada 2 gün gruplar halinde yapılan egzersizlerde özellikle yürüme, kas denge ve kavrama gücü egzersizlerine ağırlık veriliyor.

Hayata Bağlanmak

72 yaşındaki Parkinson hastası Emine Demir, “ASFİM bizi hayata bağlıyor. Hareket yetkim azdı, merdiven çıkamıyordum ama şimdi durumum çok daha iyi. Ev ve sosyal hayatım olumlu şekilde değişti. Burada olmaktan çok memnunum” dedi.

Terapi Niteliğinde

73 yaşındaki İlyas Şalbaz egzersiz programına katılarak, “ASFİM’de egzersiz yaparak eksiklerimi fark ettim. Eğitmenlerimiz hareketleri doğru şekilde yaptırıyor, yeni hareketler öğreniyoruz. Fiziksel egzersizler sayesinde hareketlerim hızlandı. Burası benim için bir terapi gibi” ifadelerini kullandı.

Sporla Hastalık İlerlemiyor

7 yıldır Parkinson hastası olan 73 yaşındaki Ayşe Şahin, “ASFİM’de spor yaparak vücudumuzun farklı kaslarını çalıştırıyoruz. Haftada 2 gün buraya gelerek rahatlıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.