Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Uykunun güzellik sırrı

Uykunun Güzellik Sırları: Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’dan İlginç Açıklamalar

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugün Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısında uykunun sağladığı güzellik sırlarını detaylı bir şekilde ele aldı.

Uykunun güzelliğe olan etkileri hakkında bilimsel veriler paylaşan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “İyibir gece uykusunun sizi gerçekten güzelleştirebileceğini gösteren net ve açık bilimsel veriler var” ifadelerini kullandı.

Kolajen Üretimi ve Etkileri

Müftüoğlu’nun belirttiğine göre, “güzellik uykusu” kavramının biyolojik temelleri bulunmaktadır. Manchester Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar, mükemmel bir gece uykusunun ardından kişinin ‘papatya kadar taze görünebileceğini’ ve bunun nedeninin uyku esnasında artan ‘kolajen üretimi’ olduğunu ortaya koymuşlardır.

“Uyku Esnasında Kolajen Yenileniyor”

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kolajenin vücuttaki en yaygın proteinlerden biri olduğunu ve vücut yapısının temel bileşenlerinden biri olduğunu vurgulamıştır. Kolajen, cildin yanı sıra tendonlar, kirişler, kıkırdak ve kemikler de dahil olmak üzere vücudun birçok alanını desteklemektedir. Kolajenin yaşla birlikte azalması durumunda vücutta yıpranma meydana gelmektedir. Bu yapı her gece uyku sırasında yenilenmekte ve genlerimiz tarafından kontrol edilmektedir.

(HÜRRİYET)

Kolajen Takviyelerinin Etkisi

Müftüoğlu, kolajen kaybını azaltmak için kullanılan takviyelerin aslında kolajen üretimi için gerekli olan aminoasitlerden oluştuğunu belirtmiştir. Kaliteli bir kolajen peptit ürünü kullanıldığında fayda sağlanabileceğini dile getirirken, kolajen aktivatörü olarak adlandırılan ürünlerin de damar yoluyla kullanılarak etkili olabileceğini vurgulamıştır.


Anadolu İnsanının Tanıştığı Bale: Osmanlı İmparatorluğu Döneminde

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Related Posts

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir