Putin Trump görüşmesi adım adım yaklaşıyor

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, Trump ve Putin Görüşmesi İçin Hazırlıkların Devam Ettiğini Belirtti

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı adayı Mike Waltz, Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşme için hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Waltz, ABC News’a yaptığı açıklamada, “Hazırlıklar sürüyor” dedi.

Waltz, yakın zamanda Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için adımların atılacağını belirtirken, “Başkan Trump’ın görüşüne göre, ilişki ve diyalog kurulmadan bir anlaşmaya varılamaz. Gelecek aylarda bu sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Waltz, Trump yönetiminin Rusya-Ukrayna savaşının diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğinin farkında olduğunu vurgulayarak, ateşkesin her iki taraf için olumlu bir adım olacağını dile getirdi.

Esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak müzakerelerin devam ettiğini belirten Waltz, Trump’ın bu konuda ciddiyetini koruduğunu ve 20 Ocak’taki yemin töreninden önce bir anlaşma sağlanmasını umduklarını ifade etti.

Trump’ın askeri güç kullanarak Grönland veya Panama Kanalı’nın kontrolünü ele geçirme niyetine ilişkin soruya cevap veren Waltz, Trump’ın asıl olarak ABD’nin Arktik bölgesinde karşı karşıya olduğu tehlikeler üzerinde durduğunu belirtti.

Trump: Putin Benimle Görüşmek İstiyor; Bu Görüşmeyi Ayarlıyoruz

Trump, Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’da Cumhuriyetçi valilerle yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Putin’in kendisiyle görüşmek istediğini ve bu görüşmenin ayarlandığını belirtmişti.

Trump, “Devlet Başkanı Putin görüşmeyi istiyor, bunu açıkça da belirtti. Bu savaşın sona erdirilmesi gerekiyor, çünkü çok kanlı bir savaş.” ifadelerini kullanarak, görüşmenin ne zaman gerçekleşebileceği konusunda detay vermemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Putin’in Trump ile görüşmeye hazır olduğunu belirterek, “Bunun için herhangi bir şart aranmıyor” demişti.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Büyükçekmece mitingine çağrı

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından CHP’nin 25 Haziran 2025 Çarşamba günü düzenleyeceği Büyükçekmece mitingine çağrı yaptı

Nihal Candan’ın eski eşinden şok mesajlar! Kardeşi ifşa etti

Hayatını kaybeden Nihal Candan’ın kardeşi Zeynep Su Candan, canlı yayında ablasının eşi Mehmet Faruk Çiçek’in attığı mesajları ifşa etti.

Yargıtay’dan SGK Uzmanı Ali Tezel için karar

Yargıtay, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’e terör örgütüne yardım suçundan verilen hapis cezasını delil yetersizliğinden bozdu.

Erdoğan, NATO zirvesi için Hollanda’ya gidiyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24-25 Haziran tarihlerinde Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacağını duyurdu.

Balkondan düşen bebek ağır yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde binanın 1’inci katındaki balkonda oynarken beton zemine düşen 1,5 yaşındaki Züleyha K., ağır yaralandı.

Eski İsrail Başbakanı’ndan açıklama: “Netanyahu, İran’a saldırılarla dikkati Gazze’den başka yöne çekmeyi başardı”

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun İran’a saldırılarla dikkatleri Gazze Şeridi’nden başka bir yöne çekmeyi başardığını belirtti.