Refah’a yürüyüşe Mısır engeli

Global March to Gaza Aktivistlerinin Kahire’deki Engellemesi

Kahire’de gerçekleşen Global March to Gaza etkinliğinde aktivistlerin pasaportlarına el konuldu ve yürüyüş için gelen birçok insan sınır dışı edildi. Dünyanın dört bir yanından gelen aktivistler, planlanan yürüyüşü gerçekleştiremeden İsmailiye bölgesine ulaşamadılar. Refah sınırına doğru ilerlemesi gereken grup, Kahire’ye geri dönerek planlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Organizatörler, yürüyüşü gerçekleştirememenin sebebini basın açıklamasında, mevcut izin süreçleri ve diplomatik problemler olarak duyurdular. Global Gazze Yürüyüşü Platformu Türkiye Delegasyonu Koordinatörü Dr. Hüseyin Durmaz, faaliyetlerinin etkili bir şekilde devam edeceğini ve Gazze’ye desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Stratejik Yeniden Konumlanma ve Mücadele

Yürüyüş planlarının değiştiğini belirten Durmaz, “Yeni stratejik yaklaşımda öncelikle sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden küresel desteğin artırılmasını, uluslararası inisiyatiflerin güçlendirilmesini ve Gazze’nin durumunun daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefledik. Mücadelemizde kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz.” dedi.

Durmaz, yeni hedefler belirlemenin zulme karşı mücadelede stratejik bir adım olduğunu vurgulayarak, “Mısır halkının ve tüm bölgedeki insanların Gazze’ye olan duyarlılığına inanıyoruz. Dayanışma içinde bu mücadeleyi büyütmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kaybolan Şahıs Jandarma Tarafından Bulundu

Karayazı’da kaybolan E.K. jandarma tarafından 2 km uzaklıkta bulundu ve ailesine teslim edildi.

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı!

Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı.

Yalova Belediyesi’ne 1.3 Milyon TL Ceza

Yalova, kentsel atık suyu denize deşarj ettiği için 1.3 milyon TL ceza aldı.

Obama’dan Trump’ın hakkındaki ‘ihanet’ ve ‘darbe’ suçlamalarına cevap

ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’nın ofisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın hakkındaki “ihanet” ve “darbe” suçlamalarına cevap verdi. Yapılan açıklamada Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi tarafından yayımlanan belgeye de yer verildi. Belgede, Rusya’nın 2016 ABD Başkanlık Seçimlerini etkilemeye çalıştığı ancak oyları manipüle edemediği yönündeki genel kabulün geçerliliğini ortadan kaldırmadığı belirtildi.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 23 Temmuz 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 23 Temmuz 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Barış Alper zorlu dönemi:”Yaşadığım acıları kimse bilemez”

Galatasaray’ın yıldızı Barış Alper Yılmaz, yaşadğı zorlu süreci anlattı.