Sağlık-Sen Başkanı Doğan: Bugüne kadar iş bırakma kararı almadık, bugünden sonra da almayacağız

Sağlık-Sen Başkanı Doğan: Anadolu’daki Vatandaşlar Mağdur Olmasın Diye İş Bırakma Kararı Almadık

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, bazı sendika ve derneklerin aldığı kararla aile hekimlerinin bir hafta boyunca iş bırakacağını dile getirerek, “Sağlık-Sen olarak Anadolu’daki vatandaşımız mağdur olmasın diye bugüne kadar iş bırakma kararı almadık ve almayacağız. Diyalog kapılarını sürekli açık tutarak hekimlerimiz, aile hekimlerimiz, aile sağlığı hemşire ve ebelerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sorunlar diyalogla çözülür. Diyalog kapısını kapatacak her eylem ve hareket sorunun daha da büyümesine neden olur” dedi.

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı bazı sendika ve dernekler, 6-10 Ocak tarihleri arasında aile hekimliklerinde, 8 Ocak’ta ise tüm sağlık kurumlarında iş bırakma kararı alındığını açıkladı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, aile hekimleri ile aile sağlığı hemşire ve ebelerinin sorunlarını dile getirmek ve taleplerini iletmek için yaptıkları ziyaretleri hatırlatarak, “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne dair taleplerimizi Cumhurbaşkanı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekilleri ve Milletvekilleri ile paylaştık. Diyalog kapılarını açık tutarak yapmış olduğumuz ziyaretler sonucunda Sağlık Bakanlığı’nın, entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde yaşanan nöbet sorunu, Hastalık Yönetimi Platformu’ndan (HYP) kaynaklanan sorunlar ve teşvik ödemeleri düşük kalan aile sağlığı hemşire ve ebeleri için yeni düzenlemeler yapacağını kamuoyuyla paylaşmıştık. Yönetmeliğin gündeme geldiği ilk andan itibaren yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda bu noktaya geldik. Elbette Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne dair diğer sorunların da farkındayız ve bu konuda ilk günden bu yana mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Çalışanların mağduriyeti üzerinden Anadolu’daki vatandaşların da mağdur olmasını istemediklerini ifade eden Başkan Doğan, “Bu nedenle bugüne kadar iş bırakma kararı almadık ve almayacağız. Diyalog kapılarını sürekli açık tutarak hekimlerimiz, aile hekimlerimiz, aile sağlığı hemşire ve ebelerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sorunlar diyalogla çözülür. Diyalog kapısını kapatacak her eylem ve hareket sorunun daha da büyümesine neden olur” dedi. (DHA)


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı “yenilmez” yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”

Related Posts

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.