Şehir araç mezarlığına döndü! Çözüm bulunamıyor

Araç Mezarlığı: Oakland’ın Sorunu ve Çözüm Arayışı

Yıllardır devam eden terk edilmiş araç sorunu, son aylarda Oakland şehrinde daha da büyüdü. Yerel yetkililer ve halk, yasa dışı çöp dökme olaylarının şehrin imajını zedelediğini belirtiyor. Union Pacific Demiryolu boyunca uzanan alanda, GMC ve Ford pikaplar, sedanlar, Chevrolet Tahoe’lar gibi yüzlerce araç terk edilmiş durumda, adeta bir mezarlık haline gelmiş durumda.

Kasım ayındaki seçimlerde, eski belediye başkanı suç oranlarındaki artış ve şehirdeki kötüleşen koşullar nedeniyle %65’lik bir oy oranıyla görevden alındı.

Oakland Yetkilileri Soruna Çözüm Arayışında

Terk edilmiş araçlarla ilgili sorun, Oakland yetkililerinin uzun süredir mücadele ettiği bir konu. Ancak kaynak yetersizliği ve alanın farklı mülkiyetlerde olması, sorunu çözmeyi daha da zorlaştırıyor. Union Pacific, Alameda County ve Caltrans’a ait alanlarda koordinasyon eksikliği önemli bir sorun teşkil ediyor.

Union Pacific, Kasım ayında bölgenin temizlendiğini ve gelecek hafta tekrar temizlik yapmayı planladığını duyurdu. Şirket sözcüsü Meg Siffring, şehir ve bölge yönetimleriyle birlikte çözüm için çalıştıklarını belirtti. Ancak Oakland Polis Departmanı, terk edilmiş araçları çekmek için yeterli kaynaklarının olmadığını ve bu sorumluluğun ulaştırma departmanına ait olduğunu vurguladı.

2023 yılı Mart ayında, ulaşım departmanının araç çekme görevini devralmasının ardından işler daha da karmaşık hale geldi. Eğitim gereklilikleri ve ağır iş yükü nedeniyle ilerleme oldukça yavaşladı. Polis memuru Tim Dolan, “Durum inanılmaz. Sorun uzun süredir var, ancak son birkaç yılda tamamen kontrolden çıktı,” şeklinde konuştu.

Şehir, yasa dışı çöp döküm noktalarına 2022’de gözetim kameraları yerleştirmiş olmasına rağmen, bu yöntem yeterince etkili olmadı. 2023-2024 yılları arasında 457 vaka kaydedildi, ancak yalnızca 59 ceza kesilebildi. Plakasız araçlar ve okunamayan plaka bilgileri, cezaların uygulanmasında büyük sorunlar oluşturdu.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

950 milyonluk dev köşkün satışıyla ilgili flaş gelişme

Koza Altın, Bebek’te 950 milyon lira + KDV fiyatla satışa çıkardığı deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan 3.091 metrekarelik gayrimenkulün satışını iptal etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 568 şüpheli yakalandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir