Şikayetvar raporu: Türkiye 2024’te en çok nelerden şikayet etti?

Şikayetvar’ın 2024 verilerine göre, en fazla şikayet e-ticaret sektörüne yöneltildi. E-ticaret şirketleriyle ilgili 400 bin 12 farklı şikayet kaydedilirken, onu 354 bin 994 şikayet ile dijital içerik platformları izledi. Verilere göre, kategori bazında en çok şikayet 156 bin 449 şikayetle kargo hizmetlerine yönelik oldu. Özel bankalar 149 bin 43 şikayetle ikinci olurken, GSM operatörleri 146 bin 142 şikayetle üçüncü sırada yer aldı. 

Tüketicilerin markalar hakkındaki şikayetlerini paylaştığı Şikayetvar, 2024 yılına ait verilerini kamuoyuna duyurdu. Açıklanan rapora göre, yıl boyunca en fazla şikayet e-ticaret sektörüne yöneltilirken, dijital içerik platformları, finans ve iletişim sektörleri de en çok şikayet alan alanlar arasında yer aldı. Platformda aylık ortalama 28 milyon ziyaret gerçekleşirken, 3 milyon 188 bin 999 şikayet çözüme kavuştu. Şikayetvar’ın kullanıcı sayısı ise 12 milyon 619 bin 829’a yükseldi.

e-Ticarete 400 bini aşkın şikayet geldi

Şikayetvar’ın verilerine göre, 2024’te e-ticaret sektörü 400 bin 12 şikayetle ilk sıraya yerleşti. Bunu 354 bin 994 şikayet ile dijital içerik platformları, 339 bin 501 şikayet ile finans sektörü ve 291 bin 941 şikayet ile iletişim sektörü izledi. Alışveriş, kargo ve nakliyat, kamu kurumları, beyaz eşya, giyim ve ulaşım da en çok şikayet edilen diğer sektörler oldu.

Kategori bazında zirve kargo hizmetlerinde

2024 yılına kategori bazında bakıldığında, kargo sektörü 156 bin 449 şikayet sayısıyla ilk sırada konumlandı. Özel bankalar, 149 bin 43 şikayetle ikinci olurken, GSM operatörleri 146 bin 142 şikayetle üçüncü oldu.

e-Ticarette iptal ve yüksek fiyat şikayetleri öne çıktı

e-Ticaret sektöründe en çok tepki çeken konuların başında, sipariş edilen ürünün hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi ve sonrasında daha yüksek fiyata satışa konulması yer aldı. Ayrıca görsellerle uyuşmayan veya kalitesiz ürünlerin teslim edilmesi, geç teslimat, kargodaki aksaklıklar, yanıltıcı indirimler ve faturasız ürün gönderimi de sektöre yönelik sıkça dile getirilen şikayet başlıkları arasında bulunuyor.

 

Related Posts

Borsa İstanbul coştu

Küresel piyasalar İran ve İsrail gerilimine odaklanmış durumdayken, iki ülke arasındaki ateşkes iyimserliği endişeleri bir miktar azaltarak pozitif seyrin hakim olmasını sağladı. Ateşkes adının anılması bile piyasaları rahatlattı. 5 ayın zirvesinde …

Sürdürülebilirlikte zirveyi aldı

ASELSAN, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerinde elde ettiği yüksek performansla Borsa İstanbul tarafından oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne ilk sıradan giriş yaptı.

Fed’den Temmuz ayında faiz indirimi sinyali

ABD Merkez Bankasının (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michelle Bowman, enflasyon baskılarının sınırlı kalması halinde Fed’in temmuz ayı toplantısından itibaren politika faizinin düşürülmesini desteklediğini bildirdi.

Euro Bölgesi’nin ticari faaliyeti sınırlı arttı

Haziran ayı Euro Bölgesi’ndeki şirketlerin ticari faaliyetlerinde sınırlı artış yaşandı.

Rekabet Kurulu, Fakir firmasına 26 milyon lira ceza verdi

Rekabet Kurulu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri firmasına uzlaşma sonucunda, 26 milyon lira ceza verilmesini kararlaştırdı.

Zonguldak’taki sera organize tarım bölgesi ekonomiye yıllık 750 milyon lira katkı verecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde kurulan sera organize tarım bölgesiyle Batı Karadeniz’in tarımsal üretiminde artış bekleniyor.