Süveyş’te sondaj gemisi battı: 3 ölü 21 kayıp!

Süveyş Körfezi’nde Petrol Sondaj Gemisi Alabora Oldu

Mısır’ın doğusundaki Süveyş Körfezi’nde Offshore Shukheir Oil Company’ye (OSOCO) ait “Adam Marine 12” isimli petrol sondaj gemisi Cebel Zeyt açıklarında alabora oldu.

Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa bir süre önce kazanın meydana geldiği bilgisine ulaşıldı ve Petrol Bakanı Kerim Bedevi ile Çalışma Bakanı Muhammed Cubran olay yerine gitmek üzere ekiplerle birlikte yola çıktı.

Açıklamada, bölgedeki yetkili makamlarla tam koordinasyon içinde gelişmelerin yakından takip edildiği ve gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

21 KİŞİ KAYIP

Mısır basınında ise kazanın bilançosu hakkında farklı bilgiler yer almaktadır. Al-Shorouk gazetesi, Kızıldeniz ilinin kuzeyinde meydana gelen olayda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin kurtarıldığını ve kayıp 21 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bazı kaynaklar ise can kaybının 4’e yükseldiğini aktardı.

Geminin Eşrefiye platformu yakınlarındaki yeni bir çalışma sahasına çekilirken devrildiği ifade edildi. Mısır makamlarından olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve basında yer alan farklı ölü ve kayıp sayıları hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Related Posts

İsrail Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor: Son 24 saatte 105 Filistinli öldürüldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 105 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Marmaray seferlerinde aksama

İstanbullular güne Marmaray seferlerinde aksamayla başladı.

Radar verileri sızdı… İran İsrail’de 5 üssü vurmuş

İngiltere merkezli The Telegraph gazetesi, Oregon State Üniversitesi tarafından sağlanan radar verilerine dayandırdığı haberinde, 12 gün süren İsrail-İran savaşı sırasında İran’ın İsrail topraklarındaki 5 askeri üssü vurduğunu yazdı.

Muhittin Böcek’ten ‘Antalya İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinge mesaj

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitinge mesaj gönderdi. Muhittin Böcek, “Sesimizi kıstıklarında sesimizin gürleşeceğini, onlar bizi tutsak ettikçe çoğalacağımızı, susturmaya çalıştıkça yeniden doğacağımızı hesap edemeyenler, aslında bu kötülüğü en çok kendilerine yapıyorlar ama haberleri yok” ifadelerini kullandı.

Vücudundaki kırıklarla hastaneye gitti acı gerçekle karşılaştı

Ordu’da yaşayan 6 yaşındaki Muhammet Emin Taşlı’nın lösemi olduğu ortaya çıktı.

Almanya’ya 6 aylık askerlik geliyor

Almanya, asker açığını kapatmak için altı aylık gönüllü askerlik programı başlatmaya hazırlanıyor. Gönüllü sayısı yetersiz kalırsa zorunlu hizmet gündeme gelecek. İlk askerlerin 2026’da eğitime başlaması planlanıyor.