Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Anne ve Babaların Dijital Okuryazarlık Konusundaki Sorumluluğu

Anne ve babaların okuryazarlık düzeylerinin çocukların dijital alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten uzmanlar, dijital veli atölyelerinin önemini vurguluyor. Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü Armağan, yetişkinlerin dijital alışkanlıklarının çocuklar için de önemli olduğunu dile getiriyor. Ebeveynlerin kendi dijital davranışlarını düzeltmelerinin gerekliliğine dikkat çeken Armağan, çocukların izlediği şeyleri takip etmekten ekran sürelerini düzenlemeye kadar çeşitli konularda ebeveynlere rehberlik yapılması gerektiğini belirtiyor.

Çocukların Zaman Yönetimi ve Sorumlulukları

Yaz tatili sürecinde çocukların zaman yönetimi ve sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapan Armağan, uyku düzeninin önemine de değiniyor. Çocukların düzensiz uyku düzeninin pek çok soruna yol açabileceğini belirten Armağan, velilere çocuklarına sorumluluk verme çağrısında bulunuyor. Aile içinde sakin, saygılı ve sevgi dolu bir ortamın çocukların öz saygısını artırdığını belirten Armağan, normların olmadığı ortamlarda zorbalık ve anormallik sorunlarının ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor.

Sosyal Medya ve Dijital Bağımlılık

Sosyal medya kullanımının önemine değinen Armağan, velilerin çocuklarını ders çalışmak için odalarına kapatma hatasını sıkça yaptıklarını ifade ediyor. Dijital bağımlılığın gençlerin sosyal hayata uyum sağlamasını zorlaştırabileceğini belirten Armağan, ailelerin sosyal medya davranışlarını düzenlemesi gerektiğini söylüyor. Velilerin, çocuklarına dijital dünyada rehberlik etmesi ve onların sorumluluk almasını teşvik etmesi gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.