Yoga merkezinde seks tarikatı skandalı

Uluslararası Organizasyonda Zorla Kullanılan Kadınlar İfşa Edildi

Birleşik Krallık’ta yoga derslerine katılan bir kadının, Mutlak Ruhsal Bütünleşme Hareketi (MISA) adlı örgütün uluslararası cinsel istismar ve insan ticareti organizasyonuna zorla dahil edildiği ortaya çıktı.

Örgütün lideri olan yoga gurusu Gregorian Bivolaru yönetiminde faaliyet gösteren MISA adlı örgüt, Londra’da İngilizce öğretmeni olarak çalışan 30 yaşındaki bir kadının zihinsel ve ruhsal sağlığını iyileştirmek amacıyla gittiği yoga merkezinde tarikat benzeri inziva etkinliklerine zorla katıldığını iddia etti.

Kadın, 2018 baharında Somerset’te düzenlenen bir inzivada erkek ve kadın katılımcıların ayrı gruplara ayrılarak çeşitli cinsiyet rolleri ve “manyetizma” temalı etkinliklere katıldığını belirtti. Ayrıca, aynı yıl Romanya’da düzenlenen bir yoga festivalinde Bivolaru’nun “ruhsal analiz” yapabilmesi için kadınların yarı çıplak fotoğraflarını paylaşmalarının zorunlu olduğu ortaya çıktı.

Kadının 2019’da “ruhani uyanışın bir parçası” olan bir ritüele zorlandığı ve çeşitli cinsel eylemlere maruz kaldığı belirtildi. Daha sonra kadının Prag’da maddi cezaların uygulandığı bir “çalışma evine” götürülerek burada kontrol altında tutulduğu ve pornografik içerik üretmeye zorlandığı ifade edildi. Aynı dönemde, Bivolaru’nun Romanya’da reşit olmayan bir kıza cinsel istismarda bulunduğu da öğrenildi.

Fransız polisinin 2023 yılı kasım ayında gerçekleştirdiği operasyonda, Bivolaru ve tarikatın 40 üyesine yönelik yapılan baskında 58 kadının istismar edildiği ve hijyenik olmayan koşullarda yaşadığı tespit edildi. Ayrıca, örgüte ait 500 bin sterlinlik mal varlığına el konuldu. Bivolaru, insan kaçakçılığı, örgütlü adam kaçırma ve cinsel istismar suçlamalarıyla tutuklandı.

Olayla ilgili devam eden soruşturmanın halen sürdüğü belirtildi. Detaylar için tıklayın.

  • Prof. Dr. Bayram Öztürk: “Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor”

Related Posts

İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi

İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin ifade işlemleri sona erdi. 8 kişi tutuklamaya, 2 şüpheli adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Murat Çalık bir kez daha cezaevine gönderildi

İki kez kanser atlatan ve dün anjiyo yapılan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yeniden Buca Cezaevi’ne gönderildi.

AB’den İran’a nükleer silah uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) İran’ın nükleer programına ilişkin bağımsız değerlendirme yaparak barışçıl nitelikte olduğunu doğrulayabilecek tek tarafsız kurum olduğunu kaydetti.

Kartalkaya davasında ‘yetki’ karmaşası: Sanıklar birbirini suçluyor

Bolu Kartalkaya’da 36’sı çocuk 78 kişinin öldüğü yangının duruşmaları sürerken sanıklar yetkilerin kendilerinde olmadığını belirterek topu başka sanıklara atıyor.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.