Zaharova: Ukrayna istihbaratı suikasta dahil olmuş olabilir

Rusya’da Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik’in Ölümüyle İlgili Şüpheler

Rusya’da Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik, park halindeki aracında el yapımı bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskalik’in ölümünde Ukrayna istihbaratının rolü olabileceğini öne sürdü.

Zaharova, “Moskalik’in, doğu Ukrayna’daki çatışmaların çözümüne yönelik görevler üstlendiği döneme dayanan bağlantılar göz önüne alındığında, Ukrayna istihbarat servislerinin bu suikastle ilişkili olabileceğine dair belirtiler bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Eğer soruşturma sonucunda Ukrayna’nın sorumluluğu kanıtlanırsa, bu durumun Kiev yönetiminin uluslararası topluma karşı “barbar ve hain” doğasını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Zaharova, Kiev yönetimini suçladı.

Moskalik’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Zaharova, olay yerinde devam eden soruşturma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Patlamanın el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiğini belirten Zaharova, “Rusya Soruşturma Komitesi Ana Soruşturma Dairesi tarafından bu konuda bir ceza soruşturması başlatılmıştır” dedi.

Related Posts

Yandaş gazeteci ‘Türk’ demeyi unuttu

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hüseyin Taha Karagöz’ün sosyal medyada yaptığı paylaşımda ‘Türk’ ifadesini kullanmaması tepki çekti. Karagöz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde “Türk” kelimesini kullanmadı.

Dubrovnik Zirvesi’nden Ukrayna’nın NATO ve AB üyeliğine tam destek mesajı

12 Temmuz 2025 Cuma günü Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinde gerçekleşen ikinci Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Dışişleri Bakanları toplantısında, bölge ülkeleri Ukrayna’nın NATO ve Avrupa Birliği üyeliğine güçlü desteklerini bir kez daha dile getirdi. Ortak …

Başkentte fuhuş operasyonu: 11 işletme mühürlendi

Ankara’da düzenlenen fuhuş operasyonunda, 11 iş yeri mühürlenirken, 40 mağdur kadın kurtarıldı. Operasyonda, fuhşa teşvik ve aracılık suçlamasıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi

İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin ifade işlemleri sona erdi. 8 kişi tutuklamaya, 2 şüpheli adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Murat Çalık bir kez daha cezaevine gönderildi

İki kez kanser atlatan ve dün anjiyo yapılan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yeniden Buca Cezaevi’ne gönderildi.