Zelenski: Kuzey Kore taburu iki gün içinde yok edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ve Kuzey Kore Güçleri Arasındaki Çatışmada Ağır Kayıplar

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile Kuzey Kore arasında yaşanan çatışmalarda bir Kuzey Kore taburunun iki gün içinde imha edildiğini iddia etti. Zelenski, çatışmaların Ukrayna sınırına yakın Makhnovka köyü yakınlarında gerçekleştiğini bildiren bir video mesajı paylaştı.

Zelenski, mesajında, “Son iki günde Makhnovka yakınlarında Rus kuvvetlerinin Kuzey Kore piyadeleri ve Rus paraşütçülerinden oluşan bir taburu kaybettiğini” belirtti. Taburlardaki asker sayısının değişebileceğini ancak genellikle bir taburda birkaç yüz asker bulunduğunu vurguladı.

Ukrayna ve Batılı yetkililerden gelen raporlar, yaklaşık 11 bin Kuzey Kore askerinin Kursk bölgesine konuşlandırıldığını gösteriyor. Bu birliklerin zorlu arazi koşulları ve yetersiz destekle mücadele ettiği ve ağır kayıplar verdiği belirtiliyor.

Zelenski, 23 Aralık’tan bu yana 3 binden fazla Kuzey Kore askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını iddia etti. Kuzey Kore güçlerinin Rus mevkidaşlarından yeterli koruma almadığı ve bazı Kuzey Kore birliklerinin yakalanmaktan kaçınmak için intihar ettiği iddiaları da bulunuyor.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Büyükçekmece mitingine çağrı

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından CHP’nin 25 Haziran 2025 Çarşamba günü düzenleyeceği Büyükçekmece mitingine çağrı yaptı

Nihal Candan’ın eski eşinden şok mesajlar! Kardeşi ifşa etti

Hayatını kaybeden Nihal Candan’ın kardeşi Zeynep Su Candan, canlı yayında ablasının eşi Mehmet Faruk Çiçek’in attığı mesajları ifşa etti.

Yargıtay’dan SGK Uzmanı Ali Tezel için karar

Yargıtay, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’e terör örgütüne yardım suçundan verilen hapis cezasını delil yetersizliğinden bozdu.

Erdoğan, NATO zirvesi için Hollanda’ya gidiyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24-25 Haziran tarihlerinde Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacağını duyurdu.

Balkondan düşen bebek ağır yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde binanın 1’inci katındaki balkonda oynarken beton zemine düşen 1,5 yaşındaki Züleyha K., ağır yaralandı.

Eski İsrail Başbakanı’ndan açıklama: “Netanyahu, İran’a saldırılarla dikkati Gazze’den başka yöne çekmeyi başardı”

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun İran’a saldırılarla dikkatleri Gazze Şeridi’nden başka bir yöne çekmeyi başardığını belirtti.