Zonguldak’taki sera organize tarım bölgesi ekonomiye yıllık 750 milyon lira katkı verecek

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nde Yeni Bir Dönem Başladı

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın duyurduğu müjdeye göre, 524 dekarlık alanda kurulan Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi, artık üretime geçti. Bu önemli projeye, bakanlık tarafından 200 milyon lira altyapı desteği sağlandı.

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi, 15 sera ve üç sanayi parselinden oluşan ve 1000 kişinin istihdam edileceği bir tesis olarak planlandı. Yüksek teknolojiye sahip olan bu bölgede, sıfır atık ve sürdürülebilir üretim prensipleriyle üretim yapılacak.

Lojistik imkanların elverişliliği ve Ankara ile İstanbul gibi büyük şehirlere olan yakınlık, bölgenin önemini artırıyor. Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nin yılda 750 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor.

Burada üretilecek ürünler arasında fide, sebze, meyve ve süs bitkileri bulunuyor. Bu ürünlerin ihracata yönelik planlarla üretilmesi, bölge ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak.

İhracat Öncelikli Üretim Hedefleniyor

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nde topraksız tarımı planlayan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Almanya, Polonya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti. Salkım domates üretimine odaklanacakları projede, tamamen teknolojik üretim yöntemleri kullanacaklarını vurguladı. Topraksız tarımda daha yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmeyi amaçladıklarını söyleyen Kamitoğlu, bölgenin iklim özelliklerinin bu tarım modeline uygun olduğunu ifade etti.

Çaycuma Organize Tarım Bölgesi Müdür Vekili Özgür Okur da, yatırımcıların 25 ile 57 dekar arasında değişen parsellerde üretime başladığını belirtti. Öncelikli olarak salkım domates, süs bitkileri ve fide üretimine odaklandıklarını aktaran Okur, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Related Posts

Nadir toprak krizi: Çin kısıtlamaları dünya çapında otomobil fabrikalarını kapatabilir

CNBC, Pekin’in küresel tedarik zincirlerindeki hakimiyetinin, gümrük vergisi savaşının patlak vermesiyle belirginleştiğini ve örneğin otomotiv endüstrisi gibi sektörlerde Çin’in nadir toprak elementlerine yönelik ticaret kısıtlamalarının, en büyük …

Bakan Işıkhan’dan kamu çalışanlarına yönelik açıklama! “Maaş ve ikramiyelerinde ciddi iyileştirmeler sağladık”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarının yaşadığı ve “çözülemez” denilen sorunları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çözüme kavuşturduklarını hatırlatırken 2002’den bugüne kamu çalışanlarının mali ve …

Mehmet Şimşek’i topa tuttu: Ekonomi tarihinin en kötü dönemi

Ekonomist Devrim Akyıl, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin ekonomi politikalarına ilişkin çok sert eleştirilerde bulundu. Akyıl, Türkiye’nin tarihsel olarak en kötü ekonomik döneminden geçtiğini belirterek, geçmişte yaşanan büyük …

Bakanlıktan Çin yapımı türbini ithalatına damping soruşturması

Ticaret Bakanlığı tarafından Çin malı rüzgar türbini kanadı ithalatına damping soruşturması açıldı.

ATM’lerde para çekme limiti yükseltildi! İşte yeni sınır

Türkiye’de yüksek enflasyon koşulları altında yeni banknot basım taleplerinin reddedilmesi, vatandaşların günlük nakit ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşamasına neden oluyor. Bu durum bankaları, müşterilerinin artan nakit talebine yanıt verebilmek için ATM işlem limitlerini yeniden gözden geçirmeye itti. Bir banka günlük para çekme limitini 50 bin TL’ye kadar yükseltti. İşte banka banka güncel günlük para çekme limitleri…

Xiaomi’den Tesla’ya rakip hamle: İkinci elektrikli aracı “YU7 SUV” tanıtıldı, 3 dakikada 200 bin ön sipariş aldı!

Xiaomi’den Tesla’ya rakip hamle: İkinci elektrikli aracı “YU7 SUV” tanıtıldı, 3 dakikada 200 bin ön sipariş aldı!