Şikayetvar raporu: Türkiye 2024’te en çok nelerden şikayet etti?

Şikayetvar’ın 2024 verilerine göre, en fazla şikayet e-ticaret sektörüne yöneltildi. E-ticaret şirketleriyle ilgili 400 bin 12 farklı şikayet kaydedilirken, onu 354 bin 994 şikayet ile dijital içerik platformları izledi. Verilere göre, kategori bazında en çok şikayet 156 bin 449 şikayetle kargo hizmetlerine yönelik oldu. Özel bankalar 149 bin 43 şikayetle ikinci olurken, GSM operatörleri 146 bin 142 şikayetle üçüncü sırada yer aldı. 

Tüketicilerin markalar hakkındaki şikayetlerini paylaştığı Şikayetvar, 2024 yılına ait verilerini kamuoyuna duyurdu. Açıklanan rapora göre, yıl boyunca en fazla şikayet e-ticaret sektörüne yöneltilirken, dijital içerik platformları, finans ve iletişim sektörleri de en çok şikayet alan alanlar arasında yer aldı. Platformda aylık ortalama 28 milyon ziyaret gerçekleşirken, 3 milyon 188 bin 999 şikayet çözüme kavuştu. Şikayetvar’ın kullanıcı sayısı ise 12 milyon 619 bin 829’a yükseldi.

e-Ticarete 400 bini aşkın şikayet geldi

Şikayetvar’ın verilerine göre, 2024’te e-ticaret sektörü 400 bin 12 şikayetle ilk sıraya yerleşti. Bunu 354 bin 994 şikayet ile dijital içerik platformları, 339 bin 501 şikayet ile finans sektörü ve 291 bin 941 şikayet ile iletişim sektörü izledi. Alışveriş, kargo ve nakliyat, kamu kurumları, beyaz eşya, giyim ve ulaşım da en çok şikayet edilen diğer sektörler oldu.

Kategori bazında zirve kargo hizmetlerinde

2024 yılına kategori bazında bakıldığında, kargo sektörü 156 bin 449 şikayet sayısıyla ilk sırada konumlandı. Özel bankalar, 149 bin 43 şikayetle ikinci olurken, GSM operatörleri 146 bin 142 şikayetle üçüncü oldu.

e-Ticarette iptal ve yüksek fiyat şikayetleri öne çıktı

e-Ticaret sektöründe en çok tepki çeken konuların başında, sipariş edilen ürünün hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi ve sonrasında daha yüksek fiyata satışa konulması yer aldı. Ayrıca görsellerle uyuşmayan veya kalitesiz ürünlerin teslim edilmesi, geç teslimat, kargodaki aksaklıklar, yanıltıcı indirimler ve faturasız ürün gönderimi de sektöre yönelik sıkça dile getirilen şikayet başlıkları arasında bulunuyor.

 

Related Posts

Yatırım danışmanı, deprem sonrasında evini satmak ya da ev almak isteyenleri uyardı: ‘Sakın ha kaptırmayın’

İstanbul’daki deprem sonrasında, evi olanların evlerini satmak ya da arsa almak için acele edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan yatırım danışmanı Mert Başaran nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Trump, İsviçre ekonomisini köşeye sıkıştırdı

İsviçre’de bir restorana gitmek, birçok turist için bütçeyi aşan bir deneyim haline geldi. Özellikle Almanya’dan gelen ziyaretçiler, Zürih’te sipariş ettikleri bir Zürcher Geschnetzeltes adlı yemeğine neredeyse 43 dolar ödemek zorunda kalabiliyor. Bu …

Dünyayı alt üst eden ticaret savaşında sürpriz gelişme: ABD ve Çin ilk kez görüşecek

Çin ve ABD’li yetkililerin tırmanan ticaret geriliminin çözümü için ikili müzakerelere başlama kararı aldı. İki ülkenin yetkilileri İsviçre’de görüşecek.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Bakan Şimşek’e yanıt: Polisiye tedbirlerle vergi gelirleri arttırılamaz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tüm OSB’lerin, büyükşehirlerin giriş çıkışlarına vergi memuru yerleştireceklerine yönelik açıklamalarına “Her işletmenin, her fabrikanın kapısına vergi memuru koyarak vergi gelirleri arttırılamaz. Hakkaniyet de sağlanamaz” dedi.

Euro Bölgesi ekonomisi nisanda sınırlı büyüdü

Euro Bölgesi’nde nisan ayı büyüme rakamları açıklandı. Buna göre ekonomik aktivite nisan ayında sınırlı artış gösterdi.

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir