Süveyş’te sondaj gemisi battı: 3 ölü 21 kayıp!

Süveyş Körfezi’nde Petrol Sondaj Gemisi Alabora Oldu

Mısır’ın doğusundaki Süveyş Körfezi’nde Offshore Shukheir Oil Company’ye (OSOCO) ait “Adam Marine 12” isimli petrol sondaj gemisi Cebel Zeyt açıklarında alabora oldu.

Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa bir süre önce kazanın meydana geldiği bilgisine ulaşıldı ve Petrol Bakanı Kerim Bedevi ile Çalışma Bakanı Muhammed Cubran olay yerine gitmek üzere ekiplerle birlikte yola çıktı.

Açıklamada, bölgedeki yetkili makamlarla tam koordinasyon içinde gelişmelerin yakından takip edildiği ve gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

21 KİŞİ KAYIP

Mısır basınında ise kazanın bilançosu hakkında farklı bilgiler yer almaktadır. Al-Shorouk gazetesi, Kızıldeniz ilinin kuzeyinde meydana gelen olayda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin kurtarıldığını ve kayıp 21 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bazı kaynaklar ise can kaybının 4’e yükseldiğini aktardı.

Geminin Eşrefiye platformu yakınlarındaki yeni bir çalışma sahasına çekilirken devrildiği ifade edildi. Mısır makamlarından olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve basında yer alan farklı ölü ve kayıp sayıları hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Related Posts

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.

Netanyahu’nun oğlu korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun 2022’de eğitimi için İngiltere’ye gitmeden önce korktuğu için adını değiştirdiği ortaya çıktı.

Altun’dan CHP’li Başarır’a: Atanmış olmak, bu görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmaz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt olarak açıklama yapan İletişim Başkanı Altun ‘atanmış olmanın’ görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını; aksine, demokratik sistemin işleyişinde asli bir yer tutmakta olduğunu ifade etti.

Sigaraya 10 liralık zam geliyor

Yarın açıklanacak enflasyon rakamıyla birlikte kesinleşecek 6 aylık ÜFE rakamının ardından tüm sigara markalarının fiyatlarına en az 8, ortalama 10 TL zam yapılacak.

Gazze’de can kaybı 56 bin 647’ye yükseldi

Katil İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 116 artarak 56 bin 647’ye yükseldi.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.