Ambulans hizmetlerinde yeni dönem başlıyor

Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenleme ile; kamu kurumları ve özel sağlık kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişiler artık ambulans işletemeyecek.

Yönetmelikte yapılan değişikliklerle; hasta nakil ambulanslarının üzerinde sadece “hasta nakil” ibaresi yer alacak. Bu ambulanslar, acil tıbbi müdahale gerektiren durumlar için kullanılamayacak.

Detaylar ve Yenilikler

  • Ambulans işletmeye yetkili olanlar dışındakiler ambulans satın alamayacak.
  • Ambulans servisleri, belgelerini tamamlamadan faaliyete geçemeyecek.
  • Ambulanslarda, hizmet süresi boyunca kamera ve takip cihazları bulundurulacak.
  • Özel donanımlı ambulanslar sadece Sağlık Bakanlığı ve kamu kurumları tarafından kullanılabilecek.
  • Ambulanslar yılda en fazla 30 gün hizmet dışı kalabilecek.

Ambulans servisleri, sağlık hizmeti sunulan alanlarda stajyer öğrenci çalıştıramayacak ve hizmet süresi boyunca danışman hekimi çağrı merkezinde bulundurmak zorunda olacak. Ayrıca, hasta nakil ambulansları sadece hastaların nakli için kullanılabilecek, acil tıbbi müdahale durumunda ise özel uyarı sistemleri devreye girebilecek.

Sonuç

Yönetmelik hükümleri, kamu kurumları dışındaki ambulans hizmeti sunan tüm kuruluşları kapsıyor. Yanıltıcı tanıtımlara ve haksız rekabete önlem amacıyla ambulans servislerinin isimlerinde sınırlamalar getirilirken, çağrı merkezi numaraları da belirli kriterlere tabi tutulacak. Toplamda, ambulans hizmetleriyle ilgili getirilen düzenlemeler, sektördeki standartları yükseltmeyi ve kaliteli hizmet sunumunu sağlamayı amaçlıyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.