Belarus’ta seçimleri yüzde 86 oyla Lukaşenko kazandı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko Yeniden Seçildi

Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Igor Karpenko’nun açıklamasına göre, Belarus’ta yapılan seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yüzde 86,82’si mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu tercih etti.

Seçim sonuçlarına göre, Belarus Liberal Demokratik Partisi lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 2,02, Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sirankov yüzde 3,21, eski milletvekili Anna Kanapatskaya yüzde 1,86 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak yüzde 1,74 oy aldı. Seçmenlerin yüzde 3,6’sı ise hiçbir adaya oy vermedi.

Seçimlere yaklaşık 6,9 milyon vatandaşın katılım gösterdiği ve katılım oranının yüzde 85,7 olduğu bildirildi.

Seçim sonrasında basına konuşan Devlet Başkanı Lukaşenko, herhangi bir protesto beklenmediğini ifade ederek, “Belarus artık farklı ve hangi yöne gideceğini biliyor, rotasını anlıyor. Ben olmasam bile hiç kimse bu yoldan sapmayacak. Bugünkü seçimlerde kaderimizi belirlemiyoruz zira kaderimizi uzun zaman önce zaten kararlaştırdık. Bu seçim günü bize ait. Halk için kalıcı olanı zaten inşa ettik” dedi.

Lukaşenko, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1994’te Belarus’un ilk ve tek devlet başkanı olarak seçilmişti. Çin ile işbirliğine vurgu yaparak, “Bir zamanlar Batılı şirketlerle yürüttüğümüz planları başarıyla tamamladık ve artık Çinlilerle çalışıyoruz. Çin, ekonomimizin gelişimi için gereken her şeye sahip” şeklinde konuştu.

Related Posts

Telefon dolandırıcılarına tutuklama

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, telefon dolandırıcılarına düzenlenen operasyonda alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Son Dakika… Özgür Özel, Özdağ duruşması sonrası açıklama yaptı: ‘Aileyle uğraşma elini kırarız’

Son dakika haberi… 98 gün sonra hakim karşısına çıkan Ümit Özdağ’ın duruşmasını takip eden CHP Lideri Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

Kafasının içinde patlamaya hazır bomba ile dolaşıyor

Batman’da 18 yaşındaki Yunus Emre Özbek, 1,5 yıl önce başına isabet eden yorgun mermi ile yaşıyor. Ölüm korkusu yaşadığını dile getiren Özbek, “Hayatımı karartan kurşunu sıkanların yakalanmasını istiyorum.” dedi.

Trump gözünü Süveyş Kanalı’na dikti: Mısır’dan “hırsızlık” tepkisi

ABD Başkanı Trump, Amerikan askeri ve ticari gemilerinin Panama ve Süveyş Kanallarından ücretsiz geçişini istedi. Mısır ve Panama’dan tepkiler gecikmedi.

Cezayir’de toprak kayması: 4 ölü

Cezayir’de meydana gelen toprak kaymasında 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Tamirat için usta çağırdı, hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sıhhi tesisat tamiratı için bir eve giden usta, aniden rahatsızlandı ve hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir