City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Soruşturması Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Saray” talimatıyla “mali suçlar” iddiasıyla tutuklanmasının ardından, soruşturma hız kesmeden devam ediyor.

Gülaylar Grup İcra Kurulu Üyesi Mehmet İlhan Gülay, savcılığın 6 Mayıs’ta ifade vermesi için çağrılması üzerine ifade verdi ve ardından tutuklandı. Gülay ifadesinde, “Emsal artışına izin veren komisyon kararında adı geçen Adnan Zeki Bostan şu anda AK Parti İBB Grup Başkanvekili” dedi.

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Gülaylar Altın’ın İcra Kurulu Üyesi Mehmet İlhan Gülay, ifade vermek üzere adliyeye gittiğinde “Ataşehir’deki arazisinde inşaat yapabilmek için rüşvet vererek emsal değişikliği yaptırdığı” suçlamasıyla karşılaştı.

Gülay, söz konusu tapuya ilişkin ilk görüşmeyi 2019 seçimleri öncesi yaptığını belirterek rüşvet iddialarını reddetti, ancak tutuklandı.

‘Görüşmeler Mevlüt Uysal Başkanlığında Yapıldı’

Mehmet İlhan Gülay ifadesinde, Gülaylar Altın’ın yüzde 50 ortağı olduğunu belirterek, “Hakkımda verilen gizli tanık Sekoya’nın ifadesi bana okundu. Yakup Öner’i tanırım, ancak diğer isimleri tanımıyorum. Bahse konu araziyi Bainbridge isimli holdingden satın aldık ve İBB ile protokol imzalayarak 60 dönümlük kısmını İBB’ye terk ettik.” şeklinde konuştu.

Bu süreçte yaşanan gelişmeleri takip ettiğini belirten Gülay, şunları söyledi: “Emsal değişikliği gerçekleşti ancak çevre parsellerde emsal farkı mevcut. Adnan Zeki Bostan’ın imzası olan karar sonucunda emsal değişikliği yapıldı.”

“Kararda İmzası Bulunan Adnan Zeki Bostan Şu An AKP İBB Grup Başkanvekili”

Mehmet İlhan Gülay, “Şirket ortağımız bilgisi dışında herhangi bir dahli olmadı. Rüşvet iddialarını kabul etmiyorum. Bu suçlamaları reddediyorum.” dedi.

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

950 milyonluk dev köşkün satışıyla ilgili flaş gelişme

Koza Altın, Bebek’te 950 milyon lira + KDV fiyatla satışa çıkardığı deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan 3.091 metrekarelik gayrimenkulün satışını iptal etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 568 şüpheli yakalandığını duyurdu.

AKP’li vatandaştan pes dedirten iddia: Hacıyım yemin ediyorum, emeklilerin 10 dairesi var

İstanbul Kağıthane’de AKP’li olduğunun altını çizen 76 yaşındaki emekli halinden memnun olduğunu söyledi. AKP’li diğer emeklilerin yalan söylediğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir