Vicdan Vakfı, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Filistin halkı için mücadelesini 2024’ün örnek davranışı seçti

Vicdan Vakfı, 2024’te Örnek Davranışları Seçti

Vicdan Vakfı, İsrail’in Filistinli Ayşenur Ezgi Eygi’yi katletmesi sonrasında, Eygi’nin Filistin halkıyla dayanışması ve İsrail’e karşı mücadelesiyle 2024 yılının örnek davranışı ilan edildi.

Vicdan Vakfı, vicdanın bireylerin değil, davranışlarının üzerine kurulu olduğunu belirterek, 2024 yılında topluma ve bireylere ilham verecek vicdanlı eylemleri paylaşmayı amaçladığını açıkladı.


Ayşenur Ezgi Eygi

Vicdan Vakfı’nın 2024 için belirlediği ilham veren eylemler şunlardır:

  • Şubat Ayı: Gazze politikalarına tepki gösteren tasarımcı Katharine Hamnett, nişanını çöpe atarak insan haklarına dikkat çekti.
  • Mart Ayı: ‘Artists4Ceasefire’ grubu, Oscar Ödül Töreni’nde ateşkes çağrısı yaparak küresel farkındalık yarattı.
  • Nisan Ayı: Gazze’deki zulme sessiz kalmayan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Annelie Sheline istifa etti.
  • Mayıs Ayı: İsrail’in askeri politikalarına karşı çıkan insan hakları savunucusu Lily Greenberg Call, topluma mesaj verdi.
  • Haziran Ayı: Harvard öğrencileri, Filistin halkına yapılan haksızlıkları cesurca dile getirdi.
  • Temmuz Ayı: 400 Amerikalı Yahudi, barış ve adalet çağrısında bulunarak Netanyahu’nun ABD Kongresi öncesinde ses getirdi.
  • Ağustos Ayı: Silahlı kuvvetlere katılmayı reddeden İsrailli vicdani retçi Itamar Greenberg, barışçıl duruşunu sergiledi.
  • Eylül Ayı: Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin halkıyla dayanışma içinde olup adaletsizlikle mücadelesiyle ön plana çıktı.
  • Ekim Ayı: Dr. Dilek Ekmekçi, yetiştirme yurtlarındaki gençlerin haklarını korumak için mücadele etti.
  • Kasım Ayı: Aktivist Arlet Natali Avazyan, toplumsal bilinci artıran yazılarıyla farkındalık yarattı.

Aralık Ayı: Raghid Al-Tatari’nin Fedakarlığı

Related Posts

Almanya’ya 6 aylık askerlik geliyor

Almanya, asker açığını kapatmak için altı aylık gönüllü askerlik programı başlatmaya hazırlanıyor. Gönüllü sayısı yetersiz kalırsa zorunlu hizmet gündeme gelecek. İlk askerlerin 2026’da eğitime başlaması planlanıyor.

Hemen çocuklarınızın oyuncaklarının içini kontrol edin

Karnındaki dayanılmaz acıyla hastaneye götürülen 18 aylık Kai isimli bebeğin röntgeninde korkunç bir gerçek ortaya çıktı.

İsrail yardım bekleyenleri vurmaya devam ediyor (4 Temmuz 2025)

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 15’i yardım bekleyenlerden olmak üzere 37 Filistinli hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu yardım bekleyenleri …

Zehir gemisinde yangın çıktı

Aliağa’daki zehir gemisinde yangın çıktı. Gemi Söküm Bölgesindeki tehlikeli atık ve kimyasal madde yüklü Slough tankerinde saat 11:00’de başlayan yangın hala söndürülemedi. Yanan zehirli maddeler hava yoluyla çevreye yayılıyor.

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.

Netanyahu’nun oğlu korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun 2022’de eğitimi için İngiltere’ye gitmeden önce korktuğu için adını değiştirdiği ortaya çıktı.